Ekonomija arhiva vesti 19.03.2017

Kinezi otvorili fabriku papuča u Jagodini

Gde investirati 19.03.2017
U Jagodini je danas otvorena kineska fabrika “Lianhe” za proizvodnju gumenih papuča, gde trenutno radi 20 radnika a u planu je da bude zaposleno 40 ljudi. Za otvaranje fabrike kineski investitori nisu tražili subvencije ni od države niti od grada… »

"Dodatna edukacija za IT veća šansa za posao"

RTV 19.03.2017
BEOGRAD - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave počelo je onlajn selekciju kandidata za učešće na programu prekvalifikacija u IT sektoru koji se sprovodi u saradnji sa IT zajednicom. "Ministarski IT savet i Vlada Srbije svesni su da u IT… »

Premijer: EU ozbiljno razmišlja o regionalnoj carinskoj uniji

RTV 19.03.2017
NOVI PAZAR - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nastaviti da se zalaže za carinsku uniju u regionu jer bi takav projekat doprineo ekonomskom napretku, ali i miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Vučić je novinarima u Novom Pazaru… »

Evro ojačao 0,7% prema dolaru za nedelju dana

Gde investirati 19.03.2017
Evro je protekle nedelje ojačao na međunarodnim tržištima valuta, podstaknut spekulacijama da bi Evropska centralna banka mogla povećati kamatne stope pre isteka kraja programa kvantitativnog popuštanja. Zvaničnik ECB Ewald Nowotny je prošle… »

Čadež: Institucije prepoznaju šta se dešava u Srbiji

Večernje novosti 19.03.2017
Predsednik privredne komore Srbije Marko Čadež smatra da povećanje kreditnog rejtinga pokazuje da međunarodne finansijske institucije prepoznaju šta se u Srbiji dešava. Predsednik privredne komore Srbije Marko Čadež smatra da povećanje kreditnog… »

"Od propalog brenda do ponosa Srbije"

B92 19.03.2017
Beograd -- Predsednik i generalni diretkor Etihad ervejza Džjems Hogan kaže da "Er Srbija", kao i svi koji su ukljuceni u rad avio-kompanije treba da budu veoma ponosni. Kako je istakao, treba biti ponosan na ono što ona danas predstavlja, posebno kada… »

G20 bez jasnog zajedničkog stava u pogledu globalne trgovine

Gde investirati 19.03.2017
Najveće svetske ekonomske sile izostavile su obećanje da će se suprotstaviti trgovinskom protekcionizmu zbog protivljenja američke administracije i saopštile samo da će raditi na “jačanju doprinosa trgovine” svojim ekonomijama. Ministri… »

Vučić: Novom Pazaru potrebna velika fabrika

Beta 19.03.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Novom Pazaru da je tom gradu potrebna velika fabrika koja bi zaposlila izmedju 1.000 i 2.000 ljudi. Nakon otvaranja atletskog stadiona, Vučić je rekao da se o tome vode razgovori sa stranim… »

Srbija apsolutni lider, komšija nema ni na listi

B92 19.03.2017
Beograd -- Prema poslednjoj analizi Svetskog saveta za zlato Srbija je sa 17 tona zlatnih poluga, što čini blizu pet odsto ukupnih deviznih rezervi. Srbija je tako vodeća zemlja u regionu po količini plemenitog metala deponovanog u trezore Narodne… »

Najviše keš kredita uzimaju penzioneri

Radio 021 19.03.2017
Ko bi rekao pre desetak godina da će najviše gotovinskih kredita banke dati penzionerima. Tada su novine pisale kako banke diskriminišu penzionere, a banke se branile da su penzioneri rizični klijenti. A danas je čak 220.444 keš kredita odobreno… »