Izvor: BizLife arhiva vesti 19.03.2017

Nemcima je odmor „svetinja“

BizLife 19.03.2017
Foto: FI Nemci su prošle godine potrošili rekordnih 88 milijardi evra na turistička putovanja i odmor, pokazuju podaci Istraživačkog društva za odmore i putovanja, predstavljeni na Sajmu turizma u Berlinu. Želja za putovanjima i planovi za odmore… »

Jagodina dobila kinesku fabriku papuča

BizLife 19.03.2017
Kineska fabrika za proizvodnju gumenih papuča, Lianhe, otvorena je u Jagodini. U njoj trenutno radi 20 radnika, a u planu je da bude zaposleno 40 ljudi. Kineski investitori za otvaranje fabrike nisu tražili subvencije, ni od države niti od grada… »

Amerikanci „beže“ od Trampa na Novi Zeland

BizLife 19.03.2017
Od kako je u Belu kuću uselio Donald Tramp, broj Amerikanaca koji su aplicirali za državljanstvo Novog Zelanda uvećao se za 70 posto. Broj Amerikanaca koji su dobili novozelandsku radnu vizu u januaru je 18 procenata veći, nego u istom mesecu ranije… »

Za samo par dana: Dogovoreni poslovi od 65 milijardi dolara

BizLife 19.03.2017
Foto: Beta/AP Zvanična poseta saudijskog kralja Salmana Pekingu već je rezultirala potpisivanjem ugovora ukupne vrednosti čak 65 milijardi dolara. Saudijski kralj započeo je posetu Kini u četvrtak u sklopu jednomesečne azijske turneje, a glavni cilj… »

Tesla prekida proizvodnju jeftinijeg Modela S

BizLife 19.03.2017
Tesla Motors će u aprilu prestati sa proizvodnjom svog najjeftinijeg automobila – Modela S sa baterijom od 60 kWh, koji je koštao početnih 68.000 dolara. S ovom značajnom promenom, nova početna cena Modela S biće 74.500 dolara sa baterijom od 75… »

Pripadaju „klubu“ devastiranih, a natalitet im u porastu

BizLife 19.03.2017
U Svrljigu nisu otkrili izvor nafte ili rudnik zlata, ali su naučili kako da sa pola milijarde dinara godišnje, povećaju natalitet. Zvanično, pripadaju neslavnom krugu nerazvijenih i devastiranih opština, ali kada je reč o radu lokalne samouprave… »

Ovo su najbolje zemlje za život

BizLife 19.03.2017
Na vrhu liste najboljih zemalja Ju-Es njuza i Vorld riporta popela se Švajcarska, dok su se na drugom i trećem mestu našle Kanada i Velika Britanija. Što se najmoćnijih tiče, SAD su i dalje prve, a prate ih Rusija i Kina. Godišnji izveštaj… »

G20: Zbog SAD izostalo obećanje o protekcionizmu

BizLife 19.03.2017
Najveće svetske ekonomske sile izostavile su obećanje da će se suprotstaviti trgovinskom protekcionizmu zbog protivljenja američke administracije i saopštile samo da će raditi na „jačanju doprinosa trgovine“ svojim ekonomijama. Ministri… »

Odlazak pionira rokenrola

BizLife 19.03.2017
Foto: YouTube Američki pevač i gitarista, osnivač rokenrola Čak Beri umro je u subotu u 90. godini, objavila je policija okruga Sent Čarls u američkoj državi Misuri. Kako je policija saopštila na svom Fejsbuk nalogu, Beri je pronadjen bez svesti… »

Izjava dana: Kad Nenada Jezdića pitaju o današnjoj situaciji

BizLife 19.03.2017
Glumac Nenad Jezdić u izjavi za Blic, govori, između ostalog, i o današnjoj situaciji Nemam vremena da zadirem u to. Verujem u individualnost i uopšte ne računam da će doći princ na belom konju i da će učiniti moj život mirišljavijim i… »