Izvor: Blic arhiva vesti 19.03.2017

Erdogan optužio uhapšenog novinara da je teroristički agent

Blic 19.03.2017
Turski predsjdnik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas uhapšenog novinara Deniza Judžela da je teroristički agent i zahvalio je Bogu što je uhapšen. Analitičari ističu da će Erdoganovi komentari, najverovatnije izazvati dodatno negodovanje… »

Novosađani umesto murala dobili tri #kurala

Blic 19.03.2017
Oko 200 građana i aktivista nekoliko novosadskih organizacija mladih okupilo se danas u znak protesta ispred zgrade u Gimnazijskoj ulici gde su za sada nepoznate osobe prekrečile čuveni mural ''The Only Truth'', delo francuskog umetnika Remeda. Čin… »

Novosađanin: Stavljali su mi lisice zbog trubljenja okupljenima na mitingu SNS

Blic 19.03.2017
Novosađanin Dejan Mihailović tvrdi da mu je policija stavljala lisice na ruke i izvlačila ga na silu iz automobila zbog toga što je "trubio građanima koji su išli na miting Aleksandra Vučića i duže vreme prelazili ulicu na crveno svetlo". MUP je… »

Jeremić u Nišu izveo narod iz sale i poveo u šetnju za slobodu: Vučić ima Merkelovu, a ja Nišlije

Blic 19.03.2017
Predsednički kandidat Vuk Jeremić iz sale Narodnog pozorišta u Nišu izveo je sve prisutne na njegovom skupu i poveo ih u, kako je rekao, štenju za slobodu. - Hvala Nišlije, jer nismo dozvolili da nas uplaše. Odavde su uvek počinjale promene. Idemo… »

Požar u Novom Sadu: Gorele podzemne garaže, evakuisano više od 250 ljudi

Blic 19.03.2017
Preko 250 ljudi evakuisano je jutros u četiri sata iz zgrada u Ulici Episkopa Visariona u Novom Sadu gde je u podzemnim garažama izbio požar koji je pretio da zahvati čitav stambeni kompleks sa tri lamele u kojima ima oko 130 stanova. Veliki broj… »

Vučić u Novom Pazaru: Mogu da idem na Kosovo i bez dozvole, al neću da pravim probleme Srbima

Blic 19.03.2017
- Znam da mi mnogi Bošnjaci nisu verovali, ali da danas vide da sam u svakom trenutku isto onoliko koliko sam poštovao Srbe, isto toliko poštovao i vodio računa o interesima Bošnjaka. Siguran sam da ste to mogli da vidite i razumete - istakao je… »

Carinici sprečili Albance da prošvercuju lekove vredne 5.000 evra

Blic 19.03.2017
Carinici su na punktu Merdare sprečili krijumčarenje na Kosovo i Metohiju lekova i vodovodnog materijala, vrednih oko 5.000 evra, saopštila je danas Uprava carina Srbije. Kako se navodi, lekovi i vodovodni materijal otkriveni su na carinskom punktu… »

Zločin u Vladičinom Hanu: Muškarac zadavio suprugu, pa se obesio

Blic 19.03.2017
Muškarac star 55 godina ubio je oko 22 sata sinoć svoju 43-godišnju suprugu, a zatim sebi oduzeo život. Zločin se dogodio u u Ulici Ivana Milutinovića u Vladičinom Hanu, saznaje "Blic". Kako saznajemo, muškarac je svoju suprugu zadavio, a potom… »

ŠŠeššelj: Kontrolisao bih sve tri grane vlasti u okviru Ustava

Blic 19.03.2017
Lider radikala i predsednički kandidat Vojislav Šešelj izjavio je, u razgovru sa građanima više vojvođanskih opština, da bi, kao šef države, kontrolisao sve tri vlasti, u okviru ustavnih ovlašćenja. On je rekao da bi zakonodavnu vlast… »

Berlin odgovara trampu: Nemačka ne duguje ništa NATO alijansi!

Blic 19.03.2017
Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen odbacila je danas tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa da Nemačka duguje NATO alijansi i SAD "ogromnu sumu" novca za odbranu. - Ne postoji dug NATO alijansi. Novac za odbranu se ulaže u mirovne… »