Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 19.03.2017

Erdogan optužio uhapšenog novinara da je teroristički agent

Blic 19.03.2017
Turski predsjdnik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas uhapšenog novinara Deniza Judžela da je teroristički agent i zahvalio je Bogu što je uhapšen. Analitičari ističu da će Erdoganovi komentari, najverovatnije izazvati dodatno negodovanje… »

Berlin odgovara trampu: Nemačka ne duguje ništa NATO alijansi!

Blic 19.03.2017
Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen odbacila je danas tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa da Nemačka duguje NATO alijansi i SAD "ogromnu sumu" novca za odbranu. - Ne postoji dug NATO alijansi. Novac za odbranu se ulaže u mirovne… »

O: čemu je "ruski čovek iz Bele kuće" razgovarao sa predsednikom kine?

Blic 19.03.2017
Poslednjeg dana svoje prve posete Aziji u svojstvu američkog državnog sekretara, Reks Tilerson sastao se u Pekingu sa kineskim predsednikom Sijem Đinpingom. On se s njim saglasio da će raditi na jačanju odnosa dve zemlje, koji su zategnuti zbog… »

Sprema se za osvajanje orbite: Kim Džong Un: Ceo svet će uskoro biti svedok naše pobede

Blic 19.03.2017
Severna Koreja testirala je danas novi tip motora pogonske rakete, što je severnokorejski lider Kim Džon Un nazvao "novim rađanjem severnokorejske raketne industrije". Severnokorejski lider prisustvovao je testiranju rakete na poligonu Sohe, javila je… »

Tramp iskreno: "Putin u dve reči? Tvrd orah... Ne znam šta radi...."

Blic 19.03.2017
Predsednik SAD Donald Tramp nazvao je ruskog predsednika Vladimira Putina "tvrdim orahom". Američkog predsednika su u intervjuu za "Foks njuz“ zamolili da u dve reči opiše različite ljude iz sfere politike i zabave. Između ostalog, pitali su ga… »

Sukob Izraela i sirije: Liberman: Uništićemo sirijski odbrambeni vazdušni sistem

Blic 19.03.2017
Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je danas izraelskom državnom radiju da će Izreal uništiti sirijski odbrambeni vazdušni sistem, naredni put kada ga Sirijci budu upotrebili protiv izraelskih aviona. Izraelski vojni avioni pogodili su… »

Besni rat: Žestok okršaj iračkih snaga sa džihadistima u zapadnom Mosulu

Blic 19.03.2017
Iračke snage su danas, uz podršku helikoptera, počele težak okršaj sa džihadistima na obodima starog kvarta u zapadnom Mosulu, nastavivši punom parom ofanzivu u cilju preuzimanja kontrole nad poslednjim uporištem Islamske države u tom gradu… »

Oko 34 miliona ljudi u EU smatraju se migrantima

Blic 19.03.2017
Oko 34 miliona osoba, od 500 miliona koliko ih živi u EU, odnosno manje od sedam odsto, smatraju se migrantima. Od tog broja, njih 14,3 miliona su građani EU koji su iskoristili mogućnost slobodnog kretanja u okviru Unije, dok je manje od 20 miliona… »

Eksplozija u Briselu: Povređeno sedam osoba

Blic 18.03.2017
Najmanje jedna osoba je danas poginula, a sedam povređeno, među kojima dvoje dece, u snažnoj eksploziji gasa koja se dogodila u četvrti Sen Žil u Briselu. @BreakingNLive Huge explosion, cause of blast unknow. here's te first photo of the scene… »

"Londonski most": Kakav je "tajni plan" Britanije i šta će se zapravo dogoditi kada kraljica umre

Blic 19.03.2017
Kako se približava 91. rođendan engleske kraljice Elizabete Druge, mediji sve više spekulišu o tome šta će se u Britaniji desiti nakon njene smrti, navodeći da će tada biti aktiviran "tajni plan" koji će trajati devet dana, odnosno do dana njene… »