Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 19.03.2017

Erdogan optužio Merkelovu da koristi "nacističke mere"

Dnevnik 19.03.2017
ANKARA: Predsednik Turske Tajip Redžep Erdogan optužio je danas predsednicu Nemačke Angelu Merkel da koristi "nacističke mere"."Sada korstite nacističke mere", rekao je Erdogan. u obraćanju, koje je prenosila turska televizija, preneo je Rojters… »

Pariz: Sukobi na protestima protiv policijskog nasilja

Dnevnik 19.03.2017
PARIZ: U Parizu su danas održani protesti protiv policijskog nasilja, a tokom marša više od sedam hiljada ljudi, koji je organizovan na poziv antirasističkih udruženja, organizacija boraca. za ljudska prava i sindikata, izbili su sukobi između… »

Pridruživanje Turske EU neće uspeti zbog odsustva standarda

Dnevnik 19.03.2017
BERLIN: Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je za današnje izdanje Bild am zontaga da tursko pridruživanje Evropskoj uniji neće uspeti ne zbog nedostatka želje. članica EU, već zbog toga što Turska ne želi da uvede evropske… »

Der Lejen odbacila Trampove tvrdnje da Nemačka duguje NATO

Dnevnik 19.03.2017
BERLIN: Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen odbacila je danas tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa da Nemačka duguje NATO alijansi i SAD "ogromnu sumu" novca za odbranu. "Ne postoji dug NATO alijansi. Novac za odbranu se ulaže u… »

Težak okršaj iračkih snaga sa džihadistima u zapadnom Mosulu

Dnevnik 19.03.2017
MOSUL: Iračke snage su danas, uz podršku helikoptera, počele težak okršaj sa džihadistima na obodima starog kvarta u zapadnom Mosulu, nastavivši punom parom ofanzivu u cilju preuzimanja. kontrole nad poslednjim uporištem Islamske države u tom… »

Stardžon ublažila stav o terminu referenduma

Dnevnik 19.03.2017
LONDON: Škotska premijerka Nikol Stardžon ublažila je danas svoj stav o mogućem terminu održavanja drugog referenduma o nezavisnosti, nakon što je britanska premijerka Tereza Mej odbila. njen poziv da se glasanje održi pre nego što Velika… »

Republika: Islamisti se vraćaju u Evropu preko Balkana

Dnevnik 19.03.2017
RIM: Gubitak teritorije sa kojim se suočava Islamska država vraća borce iz inostranstva koji su se ratovali za nju natrag u Evropu i sve je više signala koji ukazuju da se ostaci. snaga islamista kreću preko Balkana, piše rimska "Republika".List je… »

Španski unionisti protestovali protiv separatista

Dnevnik 19.03.2017
BARSELONA: Nekoliko hiljada ljudi okupilo se danas u Barseloni da bi protestovali zbog plana regionalne vlade da održi referendum o nezavisnosti Katalonije od Španije. Demonstranti su nosili transparente na kojima je, između ostalog, pisalo "Zaustavite… »

U dva vazdušna napada poginulo 12 pobunjenika

Dnevnik 19.03.2017
KABUL: Najmanje 12 pobunjenika, uključujući njihova dva komandanta, poginuli su u dva odvojena napada američkih bespilotnih letelica na istoku Avganistana, saopštili su danas zvaničnici. Prema rečima portparola vlade provincije Paktika, Mohameda… »