Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 19.03.2017

Susret Tilerson Ši Djinping u Pekingu

Glas Amerike 19.03.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson i kineski predsednik Ši Djinping su danas saopštili da se raduju novoj eri saradnje izmedju dve zemlje. Posle kratkog sastanka u Pekingu, Tilerson je rekao da se Sjedinjene Države raduju prvom ikada sastanku… »

Severna Koreja testirala novi motor pogonske rakete

Glas Amerike 19.03.2017
Severna Koreja je na kopnu testirala novi tip motora pogonske rakete, navela je danas zvanična novinska agencija KCNA. Ta proba se sastoji od aktiviranja raketnog motora dok je na zemlji i ne nosi projektil. Test se odigrao u blizini raketnog… »

Preminuo Čak Beri

Glas Amerike 19.03.2017
Jedan od kraljeva američkog rokenrola, Čak Beri je umro u 91 godini života. Čarls Edvard Anderson Beri, legendarni Afroamerički muzičar, poreklom iz Sent Luisa u Mizuriju bio je poznat po hitovima iz 1950.tih poput Maybellene, Roll Over Beethoven… »

Policija još uvek ne zna motiv napada na Orliju

Glas Amerike 19.03.2017
Francuske vlasti još uvek rade na tome da utvrde da li je čovek koji je juče ubijen na pariskom aerodromu Orli delovao impulsivno ili je brižljivo planirao taj napad. Zaid Ben Belgačem, rodjen je u Francuskoj u tunižanskoj porodici, ubijen je juče… »

Iranci u SAD: Trampova uredba nepravedna

Glas Amerike 19.03.2017
Nova izmenjena uredba predsednika Donalda Trampa predstavlja veliki problem ne samo za Irance koji bi iz Irana želeli da doputuju u Sjedinjene Države već i za najveću iransku zajednicu u Americi, u Los Anđelesu. U srcu Persijskog trga, na zapadu Los… »

Sporazum EU i Turske: Manje migranata, više problema

Glas Amerike 19.03.2017
Prošlo je godinu dana od kako je Evropska unija potpisala sporazum sa Turskom da se zaustavi priliv migranata u Grčku u zamenu za šest milijardi dolara pomoći. Na površini ovaj sporazum izgleda kao uspeh jer je broj pristiglih na obale Grčke pao za… »

Trodimenzionalni štampač i za ljudsku kožu

Glas Amerike 19.03.2017
Španski naučnici razvili su tehniku za stvaranje ljudske kože pomoću 3D bio-štampača, što bi moglo da vodi ka masovnoj proizvodnji ljudskog tkiva. Veštačka koža bila je prvi živi ljudski organ dostupan u prodaji ali njena proizvodnja može da… »

Kancelarija budućnosti - iznajmljena trpezarija

Glas Amerike 19.03.2017
Dijeljenje usluga je rastući trend u ekonomijama 21. vijeka – od aplikacije za prevoz Uber do Airbnb-ija, gdje vlasnici na kraće izdaju sobu ili cijelu kuću i stan strancima. Uz pomoć interneta i aplikacija za pametne telefone, sve veći broj ljudi… »

Kako premostiti jaz među generacijama?

Glas Amerike 19.03.2017
Jaz među generacijama se javlja kada deca stasaju u tinejdžere. Kako premošćavanje tog jaza može da bude veoma komplikovano pa čak i bolno, u Americi je pokrenut eksperimentalni program u koji su uključeni Univerziteti i starački domovi… »

Naučnici upozoravaju: Primatima preti istrebljenje

Glas Amerike 19.03.2017
Pol Gerber sa Univerziteta Ilinois u januaru je objavio otrežnjujuće procene o budućnosti naših srodnih primata. Prema njegovom istraživanju, koje je komentarisao za Glas Amerike, „čak 60 odsto vrsta primata preti istrebljenje, dok je kod oko 75… »