Izvor: Glas Amerike/Svet arhiva vesti 19.03.2017

Susret Tilerson Ši Djinping u Pekingu

Glas Amerike 19.03.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson i kineski predsednik Ši Djinping su danas saopštili da se raduju novoj eri saradnje izmedju dve zemlje. Posle kratkog sastanka u Pekingu, Tilerson je rekao da se Sjedinjene Države raduju prvom ikada sastanku… »

Severna Koreja testirala novi motor pogonske rakete

Glas Amerike 19.03.2017
Severna Koreja je na kopnu testirala novi tip motora pogonske rakete, navela je danas zvanična novinska agencija KCNA. Ta proba se sastoji od aktiviranja raketnog motora dok je na zemlji i ne nosi projektil. Test se odigrao u blizini raketnog… »

Policija još uvek ne zna motiv napada na Orliju

Glas Amerike 19.03.2017
Francuske vlasti još uvek rade na tome da utvrde da li je čovek koji je juče ubijen na pariskom aerodromu Orli delovao impulsivno ili je brižljivo planirao taj napad. Zaid Ben Belgačem, rodjen je u Francuskoj u tunižanskoj porodici, ubijen je juče… »

Sporazum EU i Turske: Manje migranata, više problema

Glas Amerike 19.03.2017
Prošlo je godinu dana od kako je Evropska unija potpisala sporazum sa Turskom da se zaustavi priliv migranata u Grčku u zamenu za šest milijardi dolara pomoći. Na površini ovaj sporazum izgleda kao uspeh jer je broj pristiglih na obale Grčke pao za… »

Trodimenzionalni štampač i za ljudsku kožu

Glas Amerike 19.03.2017
Španski naučnici razvili su tehniku za stvaranje ljudske kože pomoću 3D bio-štampača, što bi moglo da vodi ka masovnoj proizvodnji ljudskog tkiva. Veštačka koža bila je prvi živi ljudski organ dostupan u prodaji ali njena proizvodnja može da… »

Kako premostiti jaz među generacijama?

Glas Amerike 19.03.2017
Jaz među generacijama se javlja kada deca stasaju u tinejdžere. Kako premošćavanje tog jaza može da bude veoma komplikovano pa čak i bolno, u Americi je pokrenut eksperimentalni program u koji su uključeni Univerziteti i starački domovi… »