Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 19.03.2017

Poplave i klizišta u Peruu odnele 75 života

N1 Info 19.03.2017
Jake kiše, poplave i klizišta u Peruu, najveće u protekle dve decenije, pogodile su više od polovine zemlje i od početka godine odnele 75 života, saopštile su vlasti novi bilans žrtava. Peruanska Civilna zaštita saopštila je da je 75 osoba… »

Suzavcem na demonstrante protiv policijske brutalnosti

N1 Info 19.03.2017
Francuska policija ispalila je suzavac tokom sukoba sa demonstrantima u Parizu gde je više hiljada ljudi marširalo u znak protesta zbog "policijske brutalnosti" nakon navodnog silovanja pendrekom tamnoputog mladića. Demonstranti su uzvikivali "nema… »

Kurc želi da smanji socijalne naknade za migrante

N1 Info 19.03.2017
Zemlje članice EU trebalo bi da smanje socijalne naknade za migrante koji stižu iz ostalih država članica kako bi se sprečila zloupotreba sistema socijalne pomoći, izjavio je austrijski ministar spoljnih poslova i integracija Sebastijan Kurc. Njegov… »

Predsednik Italije odao počast žrtvama mafije

N1 Info 19.03.2017
Italijanski predsednik Serđo Matarela, čijeg je brata ubila mafija Koza Nostra, otputovao je u grad Lokri u regionu Kalabrija kako bi odao počast za više stotina žrtava organizovanog kriminala. Matarela je pohvalio rad sudija, tužilaštva, policije… »

Francuske vlasti posle napada: Vanredno stanje opravdano

N1 Info 19.03.2017
Nakon jučerašnjeg napada na aerodromu u Parizu, francuske vlasti analiziraju stanje bezbednosti u toj zemlji. Terorizam je, kažu, stalna pretnja, vanredno stanje - opravdano. Napad, za sada, još nije proglašen terorističkim. Izvor: N1 Sarajevo /… »

Berlin: Erdogan prešao granicu, nismo budale

N1 Info 19.03.2017
Šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel izjavio je da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan "prešao granicu" optužujući lično kancelarku Angelu Merkel za "nacističku praksu". "Mi jesmo tolerantni, ali nismo budale", rekao je Gabrijel za… »

Američkoj mornarici potrebne milijarde za oružje i opremu

N1 Info 19.03.2017
Posle šest godina budžetskih rezova, američka mornarica sada očekuje povećanje finansija. Dopisnik Glasa Amerike iz Pentagona, Karla Bab, posetila je nosač aviona koji vrši udare na snage Islamske države da bi ustanovila zbog čega najbolje… »

Martin Šulc jednoglasno izabran za predsednika SPD

N1 Info 19.03.2017
Za predsednika nemačke Socijaldemokratske partije izabran je Martin Šulc. Glasanje je održano u Berlinu, a Šulc je dobio svih 605 validnih glasova. Tri glasa su bila nevažeća. ”Ovo je za mene i sve nas veličanstven trenutak. Verujem da će nam… »

Zvaničnik SAD: Nema dokaza o dosluhu Trampa i Rusije

N1 Info 19.03.2017
Šef Obaveštajnog odbora Predstavničkog doma, republikanac Devin Nunes izjavio je danas da ne postoje "dokazi o dosluhu" između okruženja Donalda Trampa i Rusije tokom predizborne kampanje za predsedničke izbore održane 8. novembra 2016. godine… »

Erdogan optužio Angelu Merkel za nacističku praksu

N1 Info 19.03.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je lično nemačku kancelarku Angelu Merkel da sprovodi "nacističku praksu" povodom zabrane turskih skupova u Nemačkoj. "Sada pribegavaš nacističkoj praksi. Protiv koga... Mojih turskih sugrađana u… »