Izvor: Noizz arhiva vesti 19.03.2017

Polako, ali sigurno, kurali opsedaju Novi Sad

Noizz 19.03.2017
Novosađani ovih dana pokazuju svoje nezadovoljstvo zato što je prekrečen čuveni mural koji je krasio centar grada. Sve je počelo u četvrtak kad je u centru Novog Sada prekrečen mural francuskog umentika Remeda koji je podsetnik da mali čovek treba… »

Preminuo Čak Beri, pionir rokenrola

Noizz 19.03.2017
Pionir rokenrola Čak Beri preminuo je u 91. godini, saopštila je u subotu američka policija u Misuriju. On je pronađen mrtav u svom domu u Misuriju, navela je u saopštenju na Fejsbuku policija okruga Sent Čarls. Pevač-gitarista, poznat po hitovima… »

Zašto se pasoši zemalja razlikuju po bojama?

Noizz 19.03.2017
Sigurno ste primetili da su pasoši različitih boja, a postoji razlog zašto je to tako - svaka boja ima svoje značenje. To je inače najčešća boja pasoša, a sve zemlje EU, izuzev Hrvatske imaju crvene pasoše, dok naši susedi imaju putnu ispravu… »

Trik Kendal Džener zbog kojeg uvek izgleda savršeno na fotkama

Noizz 19.03.2017
Kada vam treba savet za nešto, onda ga tražite od stručnjaka, a ko je bolji stručnjak za selfi od članova porodice Kardašijan? Krajem prošle godine Kendal Džener je ugasila Instagram nalog, ali nije prošlo nedelju dana i ona je opet zablistala na… »

JMBG formula: Svaka cifra u matičnom broju krije informaciju o vama

Noizz 19.03.2017
Jeste li znali da osim dana rođenja, jedinstveni matični broj građana (JMBG) govori i gde ste tačno rođeni, ali i kog ste pola? Ako nekad slučajno zaboravite dokumenta, a ne znate broj napamet, pomoću ove formule ga možete izračunati. JMBG se… »

Priča o prvom telefonu u Srbiji govori koliko smo nekad bili moćna zemlja

Noizz 19.03.2017
Krajem 19. veka, samo sedam godina pošto je Aleksandar Grejam Bel promenio tok razvoja čovečanstva za sva vremena, telefon je došao i u Beograd. Prvi pretplatnik bio je novinar Ljuba Bojović, a sa Mađarima smo „probili led” kada su u pitanju… »

Zablude koje smo imali o sponzorušama, a one su nas uverile u suprotno

Noizz 19.03.2017
Mislite da je sponzoruša biti lako? Da je tako, onda bi sponzoruša bio svako. Gradimo stereotipe o ovakvim ženama već godinama u nazad, ali možda nismo u pravu. U suštini znamo kako to ide. One jure pare, oni traže cicu za pokazivanje kako bi… »

Otvoreno pismo mladog Beograđanina: Komšija, gde ti je "dobar dan"?

Noizz 19.03.2017
Opterećeni ste poslom, egzistencijalnim pitanjima i ništa vam nije po volji? To apsolutno nisu razlozi zbog kojih ćete gledati u pod kada prolazite pored komšije i praviti se da ne postoji. Ako to radiš, onda si đubre od čoveka. Žao mi je što… »

Parafin u kremama može biti fatalan

Noizz 19.03.2017
Kreme za kožu koje u sebi sadrže parafin krive su za desetine požara u Engleskoj, koji su odneli ljudske živote, saznaje BBC. Ekcemi i psorijaza su samo neka od oboljenja kože koja zahtevaju nanošenje različitih krema. One, kao i većina drugih… »

Sinoć je održan najglamurozniji bal na svetu, a zvezda večeri je unuka Grejs Keli

Noizz 19.03.2017
Šarlot Kaziragi (30) je ćerka princeze Karoline od Monaka i unuka Grejs Keli. Ona ne voli da je nazivaju princezom, ali kada se pojavi na crvenom tepihu i obuče balsku haljinu, nema dileme da je kao junakinja neke moderne bajke. Šarlot poštuje… »