Izvor: RTS arhiva vesti 19.03.2017

Gabrijel: Erdogan je preterao, nismo glupi

RTS 19.03.2017
Berlin je oštro kritikovao turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, ocenivši da je on predaleko otišao kada je nemačku kancelarku Angelu Merkel optužio za primenu "nacističke prakse". "Mi smo tolerantni, ali nismo glupi. Zato sam turskom kolegi… »

Stefanović: Istražiti da li je policija prekoračila ovlašćenja

RTS 19.03.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je, nakon informacija koje su se pojavile u javnosti da su policajci u Novom Sadu upotrebili sredstva prinude prema sugrađaninu, zatražio hitnu istragu u Policijskoj upravi i utvrđivanje eventualne… »

Jeremić: Srbija je bogata zemlja i nema potrebe da bude u kazamatu

RTS 19.03.2017
Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je u Nišu da ne postoji nijedan razlog da Srbija, koja je bogata zemlja, bude u "kazamatu" u kojem se sada nalazi. "Srbija je bogata zemlja, sve nam je Bog dao, imamo plodnu zemlju, dobar geografski položaj i… »

Tokom noći gorele garaže u Novom Sadu, građani evakuisani

RTS 19.03.2017
Više od 250 ljudi evakuisano je u 4.00 iz zgrada u Ulici Episkopa Visariona u Novom Sadu, gde je u podzemnim garažama izbio požar. Nema povređenih. Vatra je pretila da zahvati čitav stambeni kompleks sa tri lamele u kojima ima oko 130 stanova, javio… »

Vučić: Poštujem Bošnjake, koliko i Srbe, zajedno možemo mnogo

RTS 19.03.2017
Politika budućnosti je politika novih auto-puteva, bolnica, fabrika, zajedničkog života, a ne ratovanja i sukoba, poručio je premijer Aleksandar Vučić u Novom Pazaru, na otvaranju novog atletskog stadiona. Vučić je rekao da bi želeo da ode na… »

Janković: Niko nas ne mrzi, veliki jaz bogatih i siromašnih

RTS 19.03.2017
Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je u Somboru da Srbi nisu omražen narod u regionu i svetu, kako pojedini nastoje to da prikažu, "uz potenciranje konflikata koji ne postoje". "Sve te konflikte zapravo prave oni koji nas drže kao taoce… »

Zukorlić podržao Vučića: Najbolje za Bošnjake

RTS 19.03.2017
Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić pozvao je sve Bošnjake i ostale građane da na predstojećim predsedničkim izborima podrže kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića. Muamer Zurkolić je, na konferenciji za… »

Jagodina, otvorena fabrika papuča kineskog investitora

RTS 19.03.2017
Fabrika papuča investitora iz Kine, u kojoj će biti zaposleno 40 radnika, otvorena je u Jagodini. Fabriku su zvanično otvorili predsednik Skupštine grada Dragan Marković, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Grgurević i savetnik u… »

Na Merdaru zaplenjeni lekovi i vodovodni materijal

RTS 19.03.2017
Carinski službenici su na carinskom punktu Merdare osujetili pokušaj krijumčarenja velike količine lekova i vodovodnog materijala na KiM, čija je vrednost procenjena na oko pet hiljada evra. Prekršaj je otkriven u subotu kada je oko 18.30 iz pravca… »

Sukobi na protestima u Parizu

RTS 19.03.2017
U Parizu su održani protesti protiv policijskog nasilja, a tokom marša oko hiljadu ljudi, koji je organizovan na poziv antirasističkih udruženja, organizacija boraca za ljudska prava i sindikata, izbili su sukobi između demonstranata sa fantomkama i… »