Izvor: SEEbiz arhiva vesti 19.03.2017

Građani na protestu zbog uklanjanja murala u Novom Sadu

SEEbiz 19.03.2017
NOVI SAD - Blizu 200 građana Novog Sada okupilo se danas kod zgrade na kojoj je pre tri dana prekrečen mural svetski poznatog umetnika Guillaume Alby Remeda, kako bi zatražili odgovore na pitanja ko je za to odgovoran. Gradjani su na društvenim… »

Vučić: Neka me uhapse zato što bih Savamalu srušio usred bela dana

SEEbiz 19.03.2017
BEOGRAD - Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je da ima želju da u okviru kampanje poseti Kosovo i Metohiju. On je rekao i da može to da uradi i bez dozvole vlasti u Prištini, ali da misli da to ne bi imali smisla i… »

Svjetska banka obećala 57 milijarda dolara pomoći podsaharskoj Africi

SEEbiz 19.03.2017
SARASOTA - Svjetska banka je obećala rekordan iznos od 57 milijarda dolara pomoći podsaharskoj Africi, objavljeno je u nedjelju. Sredstva su predviđene za programe u područjima poput obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, infrastrukture i… »

Tolušić: Strani trgovački lanci ucjenjuju domaće proizvođače

SEEbiz 19.03.2017
ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, na svojem je Facebook profilu objavio ugovor jednog stranog lanca s našim poljoprivrednim proizvođačem. Tolušić je napisao kako na cijenu proizvoda trgovac udara, odnosno ucjenjuje proizvođača s… »

U Srbiji najveća nejednakost prihoda u Evropi

SEEbiz 19.03.2017
BEOGRAD - Nejednakost prihoda u Srbiji je veća nego u bilo kojoj zemlji EU, ali i u Makedoniji i Turskoj, pokazuje novi izveštaj evropskog statističkog zavoda Eurostat. Srbija je i među evropskim zemljama sa najvišom stopom rizika od siromaštva. U… »

Preminuo Ivan Pauletta

SEEbiz 19.03.2017
PULA - Jedan od osnivača i prvi predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Pauletta umro je u subotu u Općoj bolnici Pula, u 81. godini života, potvrđeno je u nedjelju u IDS-u. Rođen je u Premanturi, a neko je vrijeme živio u Ventimigli… »

Jakovčić očekuje da će slučaj teran uskoro biti riješen u korist Hrvatske

SEEbiz 19.03.2017
STRASBOURG - Zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić izjavio je ovaj tjedan u Strasbourgu kako očekuje da će slučaj teran uskoro biti riješen u korist Hrvatske. „Očekujemo da će Europska komisija izdati akt u kojem će, prema najavama… »

Trgovinski rat postaje stvarnost

SEEbiz 19.03.2017
KOMENTAR - Na summitu ministara financija i guvernera središnjih banaka zemalja G20 u Baden-Badenu postalo je jasno koliko će ubuduće biti teško postizati međunarodne dogovore sa SAD-om. Wolfgang Schäuble je to drukčije bio zamislio. Kad je kao… »

Sberbank: Ugovor o zajmu za Agrokor mora biti potpisan do utorka

SEEbiz 19.03.2017
ZAGREB - Ruski Sberbank očito želi što prije završiti priču oko buduće kontrole nad poslovanjem Agrokora. Finance neslkužbeno doznaju kako Rusi inzistiraju da ugovor o novom zajmu za Agrokor mora biti potpisan do utorka. Radi se o planu za… »

Sve je moguće: U Beogradu na prodaju stan za samo 9.000 evra

SEEbiz 19.03.2017
BEOGRAD - U Srbiji je trenutno oglašeno 1.222 nekrentina, odnosno kuća, placeva ili lokala, jer vlasnici nisu u mogućnosti da otplaćuju bankarske kredite. Na portalu Doboš kažu da banke najviše putem javne prodaje oglaševaju stanove i trenutno ih… »