Izvor: Sputnik arhiva vesti 19.03.2017

Hrvatska: Uhapšen oficir bivše JNA zbog ratnih zločina

Sputnik 19.03.2017
Zbog optužbi za ratni zločin u Hrvatskoj je pritvoren penzionisani kapetan bojnog broda bivše JNA Čedomir Borojević, javlja Hina. On je u četvrtak uhapšen na graničnom prelazu Karasovići, sa Crnom Gorom, na osnovu hrvatskih optužbi da je naredio… »

Podgorica: Blokirali Blažov most u znak podrške majkama (video)

Sputnik 19.03.2017
Grupa građana blokirala je večeras oko 19 sati most Blaža Jovanovića u Podgorici u znak podrške majkama, korisnicama naknada za troje i više dece, koje protestuju ispred Skupštine Crne Gore, prenosi RTCG. Navodi se da je na protestu oko 100… »

Svemirska kapsula ponovo na Zemlji

Sputnik 19.03.2017
Svemirska kapsula „Dragon“, koja je pre mesec dana sa Floride lansirana ka svemirskoj stanici sa namirnicama, vratila se na Zemlju puna naučnih uzoraka sa MSS, gde trenutno borave jedan Francuz, dva Amerikanca i tri Rusa. „Dragon“ se danas… »

Lasersko oružje — Rusija, SAD i Kina najavljuju novi vid ratovanja

Sputnik 19.03.2017
Iz SAD, Rusije i Kine ne prestaju da pristižu smele izjave visokih vojnih zvaničnika o tome da su u toku testiranja novog laserskog naoružanja čija bi primena bila izuzetno široka. Naime, pre nekoliko dana američka kompanija „Lokid Martin“… »

Helikopteri „Admirala Kuznjecova“ pokazuju svoje umeće

Sputnik 19.03.2017
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak letova i gađanja helikoptera Ka-52K i Ka-29 koji se nalaze u sastavu palubne avijacije krstarice „Admiral Kuznjecov“. Podsetimo, „Admiral Kuznjecov“ se zajedno sa grupom Ratne mornarice Rusije vratio… »

Rusija rasprodaje svoje državne banke u Ukrajini?

Sputnik 19.03.2017
Sve ruske državne banke u Ukrajini pregovaraju o mogućnosti prodaje biznisa, izjavila je zamenica šefice Nacionalne banke Ukrajine Ekaterina Roškova. „Sa sigurnošću tvrdimo da sve banke sa ruskim državnim kapitalom koje trenutno posluju u… »

Predložili psa za mesto pomoćnika predsednika opštine

Sputnik 19.03.2017
Opozicija opštine Knić predlaže psa za mesto pomoćnika predsednika Opštine. Pošto se u Opštini zapošljavaju uglavnom stranački kadrovi, kako kaže opozicija Knića, možda će i umiljati pas uspeti da dođe do funkcionerske fotelje. Dok jedan pas… »

Krim: Pretnje sankcijama stranim političarima su apsurdne

Sputnik 19.03.2017
Pretnje ukrajinskih vlasti da će uvesti sankcije bilo kome ko poseti Krim rezultiraće time da nijedan stranac više neće smeti da uđe u Ukrajinu, izjavio je vicepremijer Krima Georgij Muradov. „Izgleda da je to njihov cilj, da zabrane svim stranim… »

Sirijske vlasti odbile da prime De Misturu

Sputnik 19.03.2017
Sirijske vlasti odbile su da prime specijalnog izaslanika UN za Siriju Stafana de Misturu koji je nameravao da poseti Damask uoči nove runde pregovora u Ženevi, saznaju RIA Novosti. Prema rečima neimenovanog sirijskog zvaničnika, De Mistura se obratio… »

Avganistanski vojnik zapucao na američke snage

Sputnik 19.03.2017
Jedan avganistanski vojnik otvorio je vatru na pripadnike američke vojske koji su bili pozicionirani u NATO bazi u južnoj provinciji Gilmend u Avganistanu, prenose mediji. Kako se navodi, tri američka vojnika su tom prilikom ranjena, dok je… »