Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 19.03.2017

Lasersko oružje — Rusija, SAD i Kina najavljuju novi vid ratovanja

Sputnik 19.03.2017
Iz SAD, Rusije i Kine ne prestaju da pristižu smele izjave visokih vojnih zvaničnika o tome da su u toku testiranja novog laserskog naoružanja čija bi primena bila izuzetno široka. Naime, pre nekoliko dana američka kompanija „Lokid Martin“… »

Helikopteri „Admirala Kuznjecova“ pokazuju svoje umeće

Sputnik 19.03.2017
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak letova i gađanja helikoptera Ka-52K i Ka-29 koji se nalaze u sastavu palubne avijacije krstarice „Admiral Kuznjecov“. Podsetimo, „Admiral Kuznjecov“ se zajedno sa grupom Ratne mornarice Rusije vratio… »

Rusija rasprodaje svoje državne banke u Ukrajini?

Sputnik 19.03.2017
Sve ruske državne banke u Ukrajini pregovaraju o mogućnosti prodaje biznisa, izjavila je zamenica šefice Nacionalne banke Ukrajine Ekaterina Roškova. „Sa sigurnošću tvrdimo da sve banke sa ruskim državnim kapitalom koje trenutno posluju u… »

Krim: Pretnje sankcijama stranim političarima su apsurdne

Sputnik 19.03.2017
Pretnje ukrajinskih vlasti da će uvesti sankcije bilo kome ko poseti Krim rezultiraće time da nijedan stranac više neće smeti da uđe u Ukrajinu, izjavio je vicepremijer Krima Georgij Muradov. „Izgleda da je to njihov cilj, da zabrane svim stranim… »

Sirijske vlasti odbile da prime De Misturu

Sputnik 19.03.2017
Sirijske vlasti odbile su da prime specijalnog izaslanika UN za Siriju Stafana de Misturu koji je nameravao da poseti Damask uoči nove runde pregovora u Ženevi, saznaju RIA Novosti. Prema rečima neimenovanog sirijskog zvaničnika, De Mistura se obratio… »

Avganistanski vojnik zapucao na američke snage

Sputnik 19.03.2017
Jedan avganistanski vojnik otvorio je vatru na pripadnike američke vojske koji su bili pozicionirani u NATO bazi u južnoj provinciji Gilmend u Avganistanu, prenose mediji. Kako se navodi, tri američka vojnika su tom prilikom ranjena, dok je… »

Klincevič: SAD neće odustati od prakse „obojenih revolucija“

Sputnik 19.03.2017
Malo je verovatno da će SAD nakon dolaska Donalda Trampa na vlast odustati od prakse „obojenih revolucija“, izjavio je zamenik predsednika odbrambenog komiteta ruskog Saveta Federacije Franc Klincevič. „Ne mislim da će poziv američkih senatora… »

Erdogan: Merkelova koristi „nacističke mere“

Sputnik 19.03.2017
Predsednik Turske Tajip Redžep Erdogan optužio je kancelarku Nemačke Angelu Merkel da koristi „nacističke mere“. „Sada koristite nacističke mere“, rekao je Erdogan u obraćanju koje je prenosila turska televizija, preneo je Rojters. „Protiv… »

Kongres: Nema dokaza o dosluhu Trampovog tima i Rusije

Sputnik 19.03.2017
Predsedavajući američkog kongresnog Komiteta za obaveštajna pitanja Devin Nuns izjavio je da nema dokaza da je predizborni tim predsednika SAD Donalda Trampa bio u dosluhu sa Rusijom uoči američkih predsedničkih izbora 2016. „Na osnovu svega što… »

Fatalna Ruskinja koštala Majkla Flina karijere

Sputnik 19.03.2017
Bivši savetnik predsednika SAD Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Majkl Flin sakrio je od Pentagona da se 2014. godine u Velikoj Britaniji sastajao sa studentkinjom koja je imala rusko-britansko državljanstvo, piše „Volstrit džurnal“. Radi se… »