Izvor: Srbija danas/Svet arhiva vesti 19.03.2017

U Briselu jedno poginulo, među povređenima i dvoje dece! Tužilaštvo izdalo saopštenje (foto/video)

Srbija danas 19.03.2017
Posle eksplozije usledio požar. Belgijsko tužilaštvo potvrdilo je danas da je u eksploziji u stambenoj zgradi u Briselu poginula jedna, a povređeno sedam osoba. - Prema prvim rezultatima istrage eksploziju je izazvalo curenje gasa... Nema elemenata… »

Još jedan ruski vojnik poginuo u Siriji a pre smrti je zadužio ruski narod u Ukrajini! (foto)

Srbija danas 19.03.2017
Nosilac je velikog broja odlikovanja. Ruski vojnik najamnik Sagaidak Aleksandar Nikolaevič (rođen u Kronštatu, 12. decembra 1971. godine, živeo u Sankt Peterburgu) koji se istakao u borbama za Donbas na istoku Ukrajine, na strani pro-ruskih snaga… »

Jedini put za alep koji je pod kontrolom sirijske vojske svakog časa može pasti u ruke džihadista?!

Srbija danas 19.03.2017
Radi se o veoma bitnom strateškom položaju za sirijske snage. Islamska država je pokrenula veliku ofanzivu u istočnom delu provincije Hama tokom dana, ciljajući područje Vadi Al-Azeba koji je pod kontrolom Sirijske Arapske vojske (SAA). IS je… »

Pogođena palata sirijskog predsednika Asada! Haos na ulicama Damaska! (foto/video)

Srbija danas 19.03.2017
Tenkovi su svuda na ulicama. Teroristi su granatirali predsedničku palatu sirijskog predsednika Bašara Al Asada raketama. Damask se nalazi u haotičnoj situaciji jer ga teroristi obasipaju bombama. 30 - Rebels shelling Assad's Presidential Palace by… »

Stafan De Mistura proglašen nepoželjnom osobom u Siriji!

Srbija danas 19.03.2017
Sirijske vlasti odbile su da prime specijalnog izaslanika UN za Siriju Stafana de Misturu koji je nameravao da poseti Damask uoči nove runde pregovora u Ženevi. Prema rečima neimenovanog sirijskog zvaničnika, De Mistura se obratio rukovodstvu Sirije… »

Pariske demonstracije protiv policijske brutalnosti završile sukobom, žandarmi ranjeni (foto/video)

Srbija danas 19.03.2017
Mladić SILOVAN PALICOM pre mesec dana, nezadovoljstvo Francuza otad ne jenjava. U Parizu su danas održani protesti protiv policijskog nasilja, a tokom marša oko hiljadu ljudi, koji je organizovan na poziv antirasističkih udruženja, organizacija… »

Kao da im vojvoda mišić komanduje! Sirijski vojnici odbijaju svaki napad džihadista is! (video)

Srbija danas 19.03.2017
Već skoro dva dana, snage Islamske države pokušale su da se infiltriraju kod položaja sirijske vojske kod Al-Havikah distrikta. Sirijska Arapska Vojska (SAA) je uspela da nanese teške gubitke i štetu samoproklamovanoj Islamskoj državi u Al-Havikah… »

Pogledajte šta sve mogu da urade Putinove nebeske zveri (foto/video)

Srbija danas 19.03.2017
Pokazani helikopteri Ka-52K i Ka-29, kao i modeli raketa i avionskih bombi koji se koriste u Siriji. Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak letova i gađanja helikoptera Ka-52K i Ka-29 koji se nalaze u sastavu palubne avijacije krstarice… »

Berlin oštro odgovorio Erdoganu: Prešao je granicu, mi nismo glupi!

Srbija danas 19.03.2017
On je otišao predaleko kada ih je optuđio za nacističku praksu. Berlin je danas oštro kritikovao turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, ocenivši da je on predaleko otišao kada je nemačku kancelarku Angelu Merkel optužio za primenu… »

Teroristi Slobodne sirijske vojske pregazili džihadiste Islamske države! (foto/video)

Srbija danas 19.03.2017
I dalje se vode borbe između ova dva islamistička fronta. Ogranci takozvane Slobodne sirijske vojske (FSA) Liva Ahmad Al-Abdo i Džaiš Avsoud Al Šarkijah pokrenuli su još jedan snažan napad u sirijskoj pustinji u nedelju, napadajući snage Islamske… »