Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 19.03.2017

Edogan:Nemački novinar Deniz Judžel je teroristički agent

Večernje novosti 19.03.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas nemačkog novinara turskog porekla Deniza Judžela da je teroristički agent. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas nemačkog novinara turskog porekla Deniza Judžela da je… »

Nemačka: Nismo dužni ni SAD ni NATO-u

Večernje novosti 19.03.2017
Ministarka odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen negirala je navode američkog predsednika Donalda Trampa da je Berlin dužan Vašingtonu i NATO-u priličnu svotu novca u zamenu za vojnu zaštitu. Ministarka odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen negirala… »

Poseta državnog sekretara SAD kini Tilerson i Si obećali saradnju na jačanju odnosa

Večernje novosti 19.03.2017
Poslednjeg dana svoje prve posete Aziji u svojstvu američkog državnog sekretara, Reks Tilerson sastao se u Pekingu sa kineskim predsednikom Sijem Đinpingom s kojim se saglasio da će raditi na jačanju odnosa dve zemlje. Poslednjeg dana svoje prve… »

Oko 34 miliona ljudi u EU smatraju se imigrantima

Večernje novosti 19.03.2017
Oko 34 miliona osoba, od 500 miliona koliko ih živi u EU, odnosno manje od sedam odsto, smatraju se imigrantima. Oko 34 miliona osoba, od 500 miliona koliko ih živi u EU, odnosno manje od sedam odsto, smatraju se imigrantima. Od tog broja, njih 14,3… »

Curenje gasa krivo za eksploziju, jedan mrtav, sedmoro povređeno

Večernje novosti 19.03.2017
Predsednik opštine Sen Žil u Briselu, Šarl Pike izjavio je da je eksploziju u toj četvrti verovatno izazvalo curenje gasa. Predsednik opštine Sen Žil u Briselu, Šarl Pike izjavio je danas da je eksploziju u toj četvrti verovatno izazvalo curenje… »

SAD: Raspisan konkurs za idejno rešenje zida s Meksikom

Večernje novosti 19.03.2017
Američko ministarstvo za nacionalnu bezbednost raspisalo je konkurs za idejno rešenje zida s Meksikom, navodeći kako bi bilo idealno da je visok devet metara, a deo okrenut prema SAD za "oko ugodan" Američko ministarstvo za nacionalnu bezbednost… »

Šta će se desiti u Britaniji kada umre kraljica?

Večernje novosti 19.03.2017
Kako se približava 91. rođendan engleske kraljice Elizabete Druge, mediji sve više spekulišu o tome šta će se u Britaniji desiti nakon njene smrti, navodeći da će tada biti aktiviran "tajni plan" koji će trajati devet dana. Kako se približava… »

Otac napadača sa Orlija: Moj sin nije bio terorista, kriva je droga

Večernje novosti 19.03.2017
Otac francuskog državljanina tuniskog porekla Zijed Ben Belgasema, koji je ubijen na aerodromu "Orli" u Parizu nakon što je napao vojnika, rekao je da njegov sin "nije bio terorista", već da su za njegove postupke krivi - alkohol i droga. Otac… »

Nemačka sdp izabrala Šulca za lidera stranke: Predstavio plan za rušenje Merkelove

Večernje novosti 19.03.2017
Šulc je na taj način i formalno postao protivkandidat nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na predstojećim septembarskim parlamentarnim izborima. Socijaldemokratska partija je izabrala jednoglasno Martina Šulca za lidera Socijaldemokratske partije na… »

Kalin: Tvrdnje bnd dokaz da Berlin podržava Gulena

Večernje novosti 19.03.2017
Sumnje koje je izrazila nemačka špijunska agencija u vezi sa ulogom Fetulaha Gulena, u neuspelom pokušaju vojnog puča u Turskoj, dokaz su da Berlin podržava organizaciju koja stoji iza pokušaja puča prošle godine, Sumnje koje je izrazila nemačka… »