Kultura arhiva vesti 19.03.2017

Otvoren obnovljeni Muzej Jovana Cvijića

RTS 19.03.2017
U Beogradu je svečano otvoreno obnovljeno zdanje Muzeja Jovana Cvijića, u čiju rekonstrukciju je, prema rečima direktorke Muzeja Grada Beograda Tatjane Korićanac, Skupština grada uložila je 26,5 miliona dinara. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali… »

Svet se oprašta od Čaka Berija

B92 19.03.2017
Kolege, prijatelji i obožavaoci opraštaju se od američkog pevača i gitariste, jednog od osnivača rokenrola Čaka Berija koji je juče preminuo u 91. godini života. Beri je pronaen bez svesti u svom domu u američkoj saveznoj državi Misuri, a smrt… »

(Foto) pluz sajz manekenka otvorila dušu: Prošla sam kroz pravu torturu zbog izgleda!

Kurir 19.03.2017
Manekenka Ešli Grejem izjavila je kako su je vršnjaci nazivali pogrdnim imenima i da su je momci često ostavljali jer su se bojali da će u budućnosti postati predebela . Ona je danas najuspešnija plus sajz manekenka, a muškarci su nekada mislili da… »

Sećanja Ljubivoja Tadića: Kako sam postao učitelj Zoranu Đinđiću

Nedeljnik 19.03.2017
U aktuelnom broju Nedeljniku pročitajte ispovest prvaka srpske drame Ljubivoja Tadića. Prvi put o porodičnoj tragediji, sećanja na brata i strica, Tita, Crvenu Zvezdu, poznanstvo i saradnju sa Zoranom Đinđićem, Peti oktobar... U letnjem semestru… »

Žika Milenković: Kako je seljana ubila umetnost

Blic 19.03.2017
Poznati bend "Babe", pred koncert 1. aprila u Mikser hausu u Beogradu, objavio je danas novi singl "Primabalerina", koji možete premijerno čuti na sajtu "Blica". - Pesma nije zasnovana na stvarnom događaju već je spontano nastala jednog ranog jutra, u… »

Zašto se Oblast 51 zove baš tako?

Radio 021 19.03.2017
Iako je CIA nedavno objavila tajna dokumenta koja potvrđuju postojanje Oblasti 51, odgovori na brojna pitanja i dalje ne postoje. Možda najočiglednije od njih je zašto se Oblast 51 tako zove. Vremenom su se razvijale brojne teorije, a jedno od… »

Lepa glumica igra lik kojeg se plašila (VIDEO)

Alo 19.03.2017
Dragana Mićalović u predstavi "Kafana Balkan" igra lik 40-godišnje Ružice koja ima tešku živoznu priču. Sestra Slobode Mićalović izjavila je da se plašila lika koji tumači, ali i da je birala kako će on završiti.… »

Povratak umetnosti i beg od muzičkog kiča

Politika 19.03.2017
U Beogradu će se od 21. do 30. marta održati Međunarodno takmičenje na kojem će učestvovati 20 najtalentovanijih flautista, a u žiriju će biti njihove najslavnije kolege iz sveta. Zajedno sa Emanuelom Pajiem, solo flautistom Berlinske filharmonije… »

Pre bih da se zarazim besnilom: Evo zašto Rajan Rejnolds odbija da uđe sa decom u avion!

Kurir 19.03.2017
Rajan Rejnolds savršeno je opisao kako funkcioniše let sa njegovom decom. Blejk Lavli i Rajan Rejnolds imaju dve ćerke, a glumac je shvatio koliko neprijatnosti to može da donese u avionu. Tako se on našalio da bi pre ubrizgao u sebe virus da dobije… »

Majkl Kejn šokirao svet: Moji dani su odbrojani! Jako se plašim!

Kurir 19.03.2017
Čuveni glumac ser Majkl Kejn progovorio je o svom zdravlju i otkrio da se jako plaši smrt. Britanski glumac je iz ishrane izbacio sve nezdrave namirnice, a trudi se da pazi na svoje zdravlje ne bi li što duže gledao svoje unuke kako odrastaju. "Moji… »