Svet arhiva vesti 19.03.2017

Provokativni bilbord u SAD: Tramp u nuklearnoj eksploziji okružen "nacističkim dolarima"

Blic 19.03.2017
Provokativni bilbord koji prikazuje američkog predsednika Trampa, okruženog pečurkama od nukelarnih eksplozija i sa znacima dolara koji podsećaju na nacističku svastiku, pojavio se u FIniksu u ArizonI u SAD, a na reveru predsednika se nalazi i… »

Bela kuća o skandalu s Trampom i Merkel (video)

Mondo 19.03.2017
Portparol Donalda Trampa odbacio je natpise u medijima da je američki predsednik odbio da se rukuje sa Angelom Merkel pred kamerama tokom njihovog susreta u Vašingtonu. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais "Mislim da nije čuo pitanje nemačke… »

Još hapšenja u vezi sa ubistvom Kim Džong Nama

Blic 19.03.2017
Policija Malezije saopštila je danas da bi trebalo da uhapsi još nekoliko osoba umešanih u ubistvo Kim Džong Nam-a, polubrata severnokortejskog lidera, među kojima je i jedna "važna osoba". Šef policije Kalid Abu Bakar odbio je da saopšti detalje… »

Crni bilans raste u: poplavama i klizištima u Peruu stradalo 75 osoba

Blic 19.03.2017
Jake kiše, poplave i klizišta u Peruu, najveće u protekle dve decenije, pogodile su više od polovine zemlje i od početka godine odnele 75 života, saopštile su danas vlasti. Abnormal El Nino in Peru unleashes deadly downpours; more flooding seen… »

Evropa: Uzbuna zbog terorista koji dolaze preko Balkana

Novi magazin 19.03.2017
Policije i službe bezbednosti zemalja Evropske unije su stavljene u stanje maksimalne uzbune zbog pretnje novih terorističkih napada islamskih ekstremista koji zbog poraza napuštaju Islamsku državu u Siriji i Iraku i nastoje da "naročito preko… »

Italijanska obalska straža: Spaseno 3.000 migranata

B92 19.03.2017
Rim -- Oko 3.000 migranata spaseno je danas kod obale Libije dok su pokušavali da pređu Sredozemno more i dopru do Evrope, saopštila je italijanska obalska straža. "Posle izvesnog perioda mirnih dana, migranti ponovo pristižu u velikom broju… »

Snažan zemljotres pogodio Solomonska ostrva

RTS 19.03.2017
Zemljotres jačine 6,0 stepeni Rihterove skale pogodio je Solomonska ostrva, saopštio je Američki geološki zavod. Nije izdato upozorenje za cunami i nema podataka o eventualnoj šteti i povređenima. Zemljotres se dogodio u 02:43 sati po loklanom… »

Kongresmen SAD:Nema dokaza o dosluhu Trampovog tima i Rusije

Večernje novosti 19.03.2017
Predsedavajući američkog kongresnog Komiteta za obaveštajna pitanja Devin Nuns izjavio je da, koliko on zna, "nema dokaza" da je predizborni tim predsednika SAD Donalda Trampa bio u dosluhu sa Rusijom. Predsedavajući američkog kongresnog Komiteta za… »

Martin Šulc jednoglasno izabran za lidera SPD-a u Nemačkoj

Novi magazin 19.03.2017
Glavni politički protivnik nemačke kancelarke Angele Merkel na izborima u septembru biće Martin Šulc koji je danas jednoglasno izabran za lidera Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) sa 100 odsto glasova. Dok su nemački mediji predviđali da će… »

Nova novčanica od 50 evra pušta se u opticaj od 4. aprila, a ovako će izgledati

Blic 19.03.2017
Nova novčanica od 50 evra predstavljena je još 2016. u ESB-u u Frankfurtu na Majni u Nemačkoj. Reč je o četvrtoj novčanici iz serije "Evropa", a prethodile su joj nove novčanice od 5, 10 i 20 €, koje su već izdate i puštene u opticaj. Nova… »