Arhiva » Vesti » Dnevnik 20.03.2017

Dobro mesto za austrijske investitore

PEĆINCI: Prošle nedelje delegacija opštine Pećinci predstavila je privredne potencijale ove lokalne samouprave u Privrednoj komori Beča, pred 25 predstavnika

Dnevnik ponedeljak, 20. mart 2017.

privrede austrijske prestonice. Ovo predstavljanje organizovano je uz podršku ambasade Srbije u Austriji, a pećinačku delegaciju predvodila je pe predsednica opštine Dubravka Kovačević-Subotički.

- Prisutne privrednike upoznali smo sa svim prednostima za investiranje na teritoriji naše opštine – od blizine Beograd i aerodroma do efikasne lokalne administracije i pune logističke podrške koju pružamo investitorima od prvog kontakta sa lokalnom samoupravom do konačne realizacije investicije – objašnjava Dubravka Kovačević Subotički . – Tokom prezentacije imali su priliku da saznaju koje velike svetske kompanije već godinama uspešno posluju u našoj opštini.

Prezentaciji pećinačke opštine u Beču prisustovali su i uspešni privrednici iz srpske dijapore u Austriji, koji mogu da budu temelj povezivanja srpske i austrijske privrede.

- Uspostavljeni su kontakti koji u budućnosti mogu doprineti većem broju austrijskih investitora u pećinačkoj opštini. Između ostalog, uspostavili smo kontakt i sa gospođom Erikom Teoman Brener, ekonomskim savetnikom u predstavništvu Privredne komore Austrije u Beogradu i nadam se da ćemo u narednom periodu biti u mogućosti da produbimo saradnju u obostranom interesu – rekla je Dubravka Kovačević Subotički.

Lj. M.

Prijem kod ambasadora Srbije u Austriji

Delegaciju pećinačke oštine, u kojoj su pored predsednice bili i njen zamenik Zoran Vojkić, načelnik Opštinske uprave Željko Trbović, pomoćnik predsednice Dejan Živanović, Radivoj Milošević iz opštinskog Odeljenja za privredu i direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Devrnja, primio je ambasador Srbije u Austriji Pero Janković.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Aerodrom Austrija Beč

©2018 Netmark d.o.o.