Arhiva » Vesti » Dnevnik 20.03.2017

Gorela i lovišta i divljač

ZRENjANIN: Lovišta u Zrenjaninu i okolini ove su zime pretrpela ogromnu i nenadoknadivu štetu od atarskih piromana, saznaje „Dnevnik“ u Lovačkom udruženju Zrenjanin.

Dnevnik ponedeljak, 20. mart 2017.

- Najteža situacija je u Knićaninu, ali su stradala i lovišta u Čenti, Perlezu, Aradcu, Kleku, Lukinom Selu, Melencima... Šteta koju možemo da izmerimo ogleda se u izgorelim čekama, hranilicama koje su bile napunjene bukvalno do vrha, drveću koje lovci sade... Ono što ne možemo da izmerimo jeste divljač koja je nastradala u požarima, kao i ona koja se povukla i pitanje je da li će se ikada vratiti na ove prostore – kaže upravnica u Lovačkom udruženju Milena Romaneli.

Da je ovoliko požara bilo u atarima, ne sećaju se ni najstariji lovci. Za samo nekoliko dana izgorela je kompletna obala Starog Begeja i svih kanala u Jankovom Mostu. Lovci ne mogu nikog da optuže, ali to ne znači da ne mogu da sumnjaju da iza ovakvih požara postoji nečija namera.

- Imamo imena trojice ljudi za koje tvrdimo da su palili trsku i ostatke na njivama. Podneli smo prijave i čekamo šta će biti. Ali, kazne su male i niko ih se ne plaši. Jednog smo uhvatili bukvalno na delu, a on je pred nama i vatrogascima rekao da se žuri da nastavi sa paljevinom - ogorčena je Romaneli.

Ž. B.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Zrenjanin

©2017 Netmark d.o.o.