Arhiva » Vesti » B92 21.03.2017

"Eho komora - Tačijev plan "B" se pominje samo u medijima"

Priština -- Plan "B" kosovskog predsednika Hašima Tačija, koji podrazumeva transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga kroz izmene u zakonu, poteže se samo u medijima.

B92 utorak, 21. mart 2017.  |  Tanjug
B92: "Eho komora - Tačijev plan "B" se pominje samo u medijima"

To je izjavio poslanik Srpske liste Nenad Rašić, dodavši da se taj plan ne poteže za stolom, a time se stvara neka vrsta "eho komore", prenosi RTK 2.

Prema njegovim rečima, svakog dana se slušaju iste stvari, ali se ne razgovara o tome, već se samo potencira da je nacrt zakona o transformaciji KBS dobar za sve građane.

"To, da bi mi glasali, ali da nam neko ne da - nije tačno, takav pritisak nije korektan, to nije način kako bi nešto trebalo da funkcioniše u politici. Mi, nijednom, ni na koji način, nismo pričali o vojsci Kosova, a ovo potenciranje dovodi do apsurdne situacije, da se o tome potencira samo preko medija. Ako predsednik iole želi da ostvari neke ideje, trebalo bi da komunicira mnogo normalnije nego što to danas čini", rekao je on.

Hašim Tači nedavno je pokrenuo pitanje transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova kroz izmenu zakona, međutim kosovski premijer Isa Mustafa kazao je da tako nešto može da se obavi samo u saradnji sa međunarodnim partnerima.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Tači: Imam podršku građana za vojsku Kosova

N1 Info utorak, 21. mart 2017.

Tači: Puna podrška građana za vojsku

Danas utorak, 21. mart 2017.

Rašić: Tačijev plan "B" se pominje samo u medijima

Večernje novosti utorak, 21. mart 2017.

Komentari

Ključne reči

Hašim Tači Priština

©2017 Netmark d.o.o.