Arhiva » Vesti » Večernje novosti 21.03.2017

Rašić: Tačijev plan "B" se pominje samo u medijima

Poslanik Srpske liste Nenad Rašić izjavio je da se plan "B" kosovskog predsednika Hašima Tačija, koji podrazumeva transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga kroz izmene u zakonu, poteže samo u medijima

Večernje novosti utorak, 21. mart 2017.  |  Tanjug

PRIŠTINA - Poslanik Srpske liste Nenad Rašić izjavio je danas da se plan "B" kosovskog predsednika Hašima Tačija, koji podrazumeva transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga kroz izmene u zakonu, poteže samo u medijima, ne i za stolom, čime se stvara neka vrsta "eho komore", prenosi RTK 2.

Prema njegovim rečima, svakog dana se slušaju iste stvari, ali se ne razgovara o tome, već se samo potencira da je nacrt zakona o transformaciji KBS dobar za sve građane.

"To, da bi mi glasali, ali da nam neko ne da - nije tačno, takav pritisak nije korektan, to nije način kako bi nešto trebalo da funkcioniše u politici. Mi, nijednom, ni na koji način, nismo pričali o vojsci Kosova, a ovo potenciranje dovodi do apsurdne situacije, da se o tome potencira samo preko medija. Ako predsednik iole želi da ostvari neke ideje, trebalo bi da komunicira mnogo normalnije nego što to danas čini", rekao je on.

Hašim Tači nedavno je pokrenuo pitanje transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u "vojsku Kosova" kroz izmenu zakona, međutim kosovski premijer Isa Mustafa kazao je da tako nešto može da se obavi samo u saradnji sa međunarodnim partnerima.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Hašim Tači Priština

©2017 Netmark d.o.o.