Balkan arhiva vesti 23.03.2017

MUNIRA SUBAŠIĆ: Ako 13 godina tužimo Holandiju – Srbiju i RS možemo 50

Sandžak haber 23.03.2017
Na pres konferenciji koju je organizovalo Udruženje Majki enklava Srebrenica i Žepa, Munira Subašić je kazala da žrtve genocida neće odustati od pravde, te da će tužiti Srbiju ponovo.”Želim da se zahvalim timu koji je radio zajedno sa Bakirom… »

Protest penzionera 28. marta u Beogradu zbog smanjenih penzija

Beta video 23.03.2017
BEOGRAD - Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USVPS) protestovaće 28. marta u Beogradu zbog smanjenja penzija onima koji primaju više od 25.000 dinara kako bi se spustio deficit u… »

BiH kao alternativna ruta za krijumčarenje migranata

Slobodna Evropa 23.03.2017
Zbog krijumčarenja ilegalnih migranata u devet zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina, uhapšeno je 60 osoba. U BiH je uhapšeno šest ljudi od kojih je troje ostalo u pritvoru. Za šest mjeseci iz Turske u Bosnu i Hercegovinu prokrijumčareno je… »

Pendeš i Jerinić ostaju na funkcijama: Smenjen zamenik ministarke odbrane BiH Sead Jusić

Blic 23.03.2017
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije danas podržao smenu ministra odbrane BiH Marine Pendeš /HDZ/ i njenog zamenika Borisa Jerinića /SDS/, ali je prihvatio smenu zamenika Seada Jusića. Zahtev za smenu podneli su poslanici SDP BiH i… »

Eksplozija u vojnoj bazi u Albaniji, dve osobe povređene

N1 Info 23.03.2017
U eksploziji u vojnoj bazi na zapadu Albanije lakše su povređene dve osobe, saopštilo je Ministarstvo odbrane. U eksploziji u sredu vodnik je zadobio povrede ruke i noge, a povređen je i civil iz agencije za vazdušni saobraćaj. Eksplozija se desila… »

Tragičan kraj potrage u Donjoj Gradini: Pronađeno telo tinejdžerke u reci

Kurir 23.03.2017
Identifikacijom beživotnog ženskog tela pronađenog sinoć u koritu reke Une u Donjoj Gradini, utvrđeno je da se radi o maloletnoj devojci iz Prijedora, koja je 5. marta nestala u reci Sani – saopšteno je iz prijedorskog Centra javne bezbednosti. Za… »

"Feralovci" ponovo na meti branitelja

Radio 021 23.03.2017
Predstavnici nekoliko udruženja ratnih veterana iz Splita podneli su danas krivične prijave protiv trojice novinara i kolumnista nedeljnika "Novosti", čiji je izdavač Srpsko narodno veće (SNV), uz obrazloženje da svojim tekstovima šire mržnju i… »

Blumberg: Putin preko Sberbanke i Agrokora preuzima Hrvatsku!

Pravda 23.03.2017
Kako tvrdi uticajni američki list, Putin i njegovi "politički saveznici u regionu" osećaju se ohrabreni u svom pritisku da povećaju svoj uticaj nakon izbora predsednika Donalda Trampa u SAD-u i uspona populističkih pokreta u Evropi. Najveća hrvatska… »

Zvizdić protiv, Divjak za tužbu protiv Hrvatske

RTV 23.03.2017
SARAJEVO - Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da misli da ne postoje ideje o podizanju tužbe BiH protiv Hrvatske za agresiju, te da ako neko o tome priča, onda je reč o domaćim ili balkanskim igrama s ciljem podizanja novih… »

Lavrov: Opasna situacija u Makedoniji

N1 Info 23.03.2017
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je zapadne zemlje na opasnost zaoštravanja situacije u Makedoniji. U Makedoniji je trenutno izuzetno složena situacija, možemo je čak nazvati i svojevrsnom krizom, koja je umnogome veštački… »