Ekonomija arhiva vesti 23.03.2017

Ljajić i Seratlić: Poslovanje Merkatora S stabilno

Beta 23.03.2017
Kompanija "Merkator S" u Srbiji, koja je deo "Agrokor koncerna", stabilno posluje i u potpunosti i na vreme izmiruje sve obaveze prema državi i zaposlenima, izjavio je danas generalni direktor te kompanije Aleksandar Seratlić na sastanku sa ministrom… »

NBS: Nismo tražili podatke, Jeremić da se izvini

N1 Info 23.03.2017
Narodna banka Srbije saopštila je da nije tražila podatke građana koji su davali donacije predsedničkim kandidatima i zatražila izvinjenje Vuka Jeremića jer je izneo suprotan stav. Centralna banka je u saopštenju njegovu tvrdnju nazvala "grubom… »

Creva za gorivo u Rumi proizvodi još 250 ljudi

Večernje novosti 23.03.2017
Premijer Srbije pozdravio otvaranje novog pogona francuske kompanije za gumene delove "Hačinson". Aleksandar Vučić: Naša je zemlja stabilna, rastuće ekonomije, niske inflacije... FRANCUSKA kompanija za proizvodnju gumenih delova u auto-industriji… »

Evropske berze: Oprezna trgovina nakon dvonedeljnog pada cena

Gde investirati 23.03.2017
Na europskim berzama u četvrtak ujutro trguje se oprezno, nakon pada cena akcija dva dana zaredom, jer ulagači ne žele znatnije menjati pozicije dok ne vide kako će se u Washingtonu rasplesti situacija sa zakonom o zdravstvenoj zaštiti. STOXX indeks… »

Dinar miruje, kurs sutra 123,9455

Blic 23.03.2017
Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 123,9455 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou će… »

Otvoren 53. Međunarodni salon automobila u Beogradu

Gde investirati 23.03.2017
Međunarodni salon automobila otvoren je večeras na Beogradskom sajmu i trajaće do 2. aprila, a na njemu će biti izložena 34 automobilska brenda iz oko 30 zemalja, među kojima najluksuznije marke “rols rojsa”, “jaguara”, “mercedesa” i… »

Radnici iz Srbije lakše do radnih dozvola u Slovačkoj

Beta 23.03.2017
Slovački parlament je posle skandala sa prevarnim radnicima iz Srbije koje su u fabrike u Slovačkoj dovodile sumnjive agencije, usvojio izmene Zakona o strancima kojima ubrzava postupak izdavanja radnih dozvola, omogućava sezonskim radnicima da ne… »

Propao četvrti pokušaj prodaje AHA Mure Prvi maj iz Pirota

Beta 23.03.2017
Za kupovinu pirotske fabrike u stečaju AHA Mura Prvi maj nije bilo zainteresovanih kupaca, pa je prodaja proglašena neuspešnom, saopštio je stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević. To je bio četvrti neuspešni pokušaj prodaje tog preduzeća koje… »

Prvi pozitivni efekti fiskalne lutrije

Beta 23.03.2017
Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković izjavila je danas da je ukupan promet evidentiran preko fiskalnih kasa u januaru ove godine bio 160 milijardi dinara, što je za 5,2 odsto, odnosno za osam milijardi dinara više nego u istom mesecu… »

Dodela subvencija i kredita za razvoj turizma

RTV 23.03.2017
BEOGRAD - Privredna komora Srbije i Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije predstaviće danas konkurs za dodelu subvencija i donacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2017. godini. Takođe, biće predstavljen i konkurs za dodelu… »