Ekonomija arhiva vesti 23.03.2017

U Srbiji osnovan tim za praćenja situacije oko Agrokora i rešavanje potencijalnih problema

Gde investirati 23.03.2017
Kompanija “Merkator S” u Srbiji, koja je deo “Agrokor koncerna”, stabilno posluje i u potpunosti i na vreme izmiruje sve obaveze prema državi i zaposlenima, izjavio je danas generalni direktor te kompanije Aleksandar Seratlić na sastanku sa… »

NBS odbacila tvrdnje Jeremića i zatražila javno izvinjenje

Beta 23.03.2017
Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da nije tražila podatke gradjana koji su davali donacije predsedničkim kandidatima i zatražila izvinjenje Vuka Jeremića jer je izneo suprotan stav. Centralna banka je u saopštenju njegovu tvrdnju nazvala… »

"Sada ih 100 u Srbiji, dolaze zbog radne snage"

B92 23.03.2017
Ruma -- Direktor fabrike Hačinson, Olivije Šato rekao je da je fabrika filijala grupe Total kompanije koja na globalnom nivou zapošljava 41.185 ljudi u 25 zemalja sveta. Kako je istakao na otvaranju novog pogona u Rumi, promet ove kompanije je četiri… »

Svetske berze rastu uoči odluke Kongresa o Obamakeru

Blic 23.03.2017
Akcije na svetskim berzama su danas uglavnom porasle, u iščekivanju odluke američkog Kongresa o reformi sistema zdravstvene zaštite. Većina azijskih i evropskih berzi je evidentirala skok akcija, jer su investitori pratili oporavak koji je u sredu… »

Dinar bez promene, kurs 123,94

RTV 23.03.2017
BEOGRAD - Dinar će danas zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 123,9351 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem… »

Otvoren 53. Salon automobila

Beta 23.03.2017
Medjunarodni salon automobila otvoren je večeras na Beogradskom sajmu i trajaće do 2. aprila, a na njemu će biti izložena 34 automobilska brenda iz oo 30 zemalja, medju kojima najluksuznije marke "rols rojsa", "jaguara", "mercedesa" i BMW-a… »

Radnici iz Srbije lakše do radnih dozvola u Slovačkoj

Beta 23.03.2017
Slovački parlament je posle skandala sa prevarnim radnicima iz Srbije koje su u fabrike u Slovačkoj dovodile sumnjive agencije, usvojio izmene Zakona o strancima kojima ubrzava postupak izdavanja radnih dozvola, omogućava sezonskim radnicima da ne… »

Neuspešan i četvrti pokušaj prodaje fabrike "AHA Mura Prvi maj"

RTS 23.03.2017
Za kupovinu pirotske fabrike u stečaju "AHA Mura Prvi maj" nije bilo zainteresovanih kupaca, pa je prodaja proglašena neuspešnom, saopštio je stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević. To je bio četvrti neuspešni pokušaj prodaje tog preduzeća koje… »

Građanima stanovi, a državi osam milijardi mesečno

Dnevnik 23.03.2017
Nagradu igru „Uzmi račun i pobedi” građani Srbije su shvatili ozbiljno – to pokazuju podaci o evidentiranju prometa preko fiskalnih kasa za januar. Podaci Poreske uprave. Srbije govore da je u janaru ove godine ukupan promet koji su poreznici… »

Dodela subvencija i kredita za razvoj turizma

RTV 23.03.2017
BEOGRAD - Privredna komora Srbije i Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije predstaviće danas konkurs za dodelu subvencija i donacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2017. godini. Takođe, biće predstavljen i konkurs za dodelu… »