Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 23.03.2017

Rusija odbila da učestvuje na Evrosongu preko satelita

B92 23.03.2017
Ruski Kanal 1 odbio je ponudu Evrosonga da ruska pevačica Julija Samojlova učestvuje na tom takmičenju "na daljinu", odnosno putem satelita, nakon što je Ukrajina zabranila ruskoj predstavnici da uđe u tu zemlju kako bi učestvovala na ovogodišnjem… »

Obnovili Hristov grob, sada mu preti rušenje

B92 23.03.2017
Naučnici upozoravaju na postojanje veoma realnog rizika od rušenja na mestu za koje se veruje da se na njemu nalazi Hristov grob. Istraživači Nacionalnog tehničkog univerziteta u Atini kažu da bi Edikul, svetilište iz 19. veka sagrađeno iznad… »

Previše sna i smrtnost - postoji veza

B92 23.03.2017
Preterane količine sna mogu da izazovu pojavu mnogih zdravstvenih tegoba i bolesti, među kojima su i dijabetes i srčani problemi. Potrebna količina sna varira tokom života zavisi od više faktora: životnog doba, pola, aktivnosti i zdravstvenog… »

Deset stvari koje alkohol čini vašem organizmu

B92 23.03.2017
Konzumiranje alkohola ostavlja posledice na ljudsko telo. Alkohol je depresant, što znači da usporava reakcije tela na sve moguće načine. Stručnjaci navode da je telu, u proseku, potreban oko jednog sata da razloži jednu jedinicu alkohola, što… »

Kako podstaći apetit kod mačke?

B92 23.03.2017
Kada su mačke bolesne, uzimanje hrane je poslednje što žele. U tim situacijama, vrlo je važno da mačke održe unošenje hranljivih materija i energije. Ovih nekoliko trikova pomoćiće da se vašoj maci otvori apetit. Nedostatak apetita obično je… »

"Plačem jer bi ovo valjda trebalo da bude normalno"

B92 23.03.2017
Tuča dvojice tinejdžera iz crnačkog kvarta u Atlantik Sitiju i način na koji je prekinuta su obišli svet, a "mirotvorac" momak po imenu Ibn Ali Miler svojih "pet minuta internet-slave" koristi ne za samopromociju, već kako bi ukazao na besmislenost… »

Izgleda da ono što smo znali o evoluciji dinosaurusa ne stoji

B92 23.03.2017
Tiranosaurus reks i njegovi najbliži srodnici će izgleda biti smešteni na potpuno drugo mesto u "porodičnom stablu" dinosaurusa, nakon nove studije naučnika sa Kembridža. Kako prenosi AP, računarske simulacije i dublja analiza dosad pronađenih… »

Šta mladeži na vašem telu govore o vašoj ličnosti

B92 23.03.2017
Mladeži na licu ili telu uvek privlače pažnju. Oni mogu da otkriju mnogo o samoj osobi, a na njoj je da u to veruje ili ne veruje. Saznajte šta vaši mladeži mogu da otkriju o vama. 1. Pored oka Ako imate mladež na ovom mestu, onda vam se često… »

Piletina iz epruvete, kažu da je "istog ukusa"

B92 23.03.2017
Startap kompanija iz San Franciska Memfis mits (Memphis Meats) proizvela je prvu, kako je nazivaju, "čistu piletinu" - meso dobijeno od ćelija pileta u laboratoriji bez ubijanja same životinje. Kompanija koja je, prethodno, nepravila prvo "čisto"… »