Izvor: Dojče vele arhiva vesti 23.03.2017

Teroristički napad u Londonu

Dojče vele 23.03.2017
Petoro ljudi je poginulo, a najmanje 20 je povređeno u sredu u dva napada u Londonu, saopštila je policija. Britanska premijerka Tereza Mej osudila je, kako je rekla, „bolesni i izopačeni teroristički napad“ u Londonu. Jedan čovek je izveo… »

Trampu preti opoziv?

Dojče vele 23.03.2017
Nikada do sada neki predsednik SAD nije otišao sa vlasti zato što je opozvan sa dužnosti. Donald Tramp i njegove eventualne veze s Rusijom mogli bi da budu istorijska premijera. Šef FBI Džejms Komi je čovek koji iznenađuje. Tako je u ponedeljak… »

Gernot Erler: Evropska perspektiva je pouzdana

Dojče vele 23.03.2017
Gernot Erler, poslanik SPD-a u Bundestagu, u intervjuu za DW govori o evropskim perspektivama zemalja Zapadnog Balkana, krizi u Makedoniji, uticaju Rusije u tom regionu i predstojećim izborima u Bugarskoj. DW: Kako vidite perspektivu zemalja Zapadnog… »

Rusko uže za spas „Agrokora“

Dojče vele 23.03.2017
Štampa na nemačkom jeziku bavi se ovih dana i sudbinom prezaduženog „Agrokora“. „Noje cirher cajtung“ u današnjem izdanju analizira ulogu ruske državne banke u pokušaju spasavanja tog hrvatskog koncerna. „Agrokor“ je prezadužen i ima… »

„Napad na demokratiju“

Dojče vele 23.03.2017
Napad u Londonu, u kojem je poginulo najmanje pet osoba, uključujući i atentatora, a više od 40 je povređeno, tema je kojom se bave komentatori nemačke dnevne štampe. „Iznad Vestminstera se nadvila jeziva tišina. Napad u vladinoj četvrti kod… »

Teroru nema kraja

Dojče vele 23.03.2017
Napad u Londonu desio se na godišnjicu terorističkih napada u Briselu. To stravično ponavljanje još jednom pokazuje da teror i dalje ostaje deo naših života, smatra Barbara Vezel. Posle stravičnog napada u Nici prošlog leta, izgleda da se stvorila… »

„Erdogan se nas boji“

Dojče vele 23.03.2017
Ima i takvih: protivnika Erdogana i ideje o uvođenju predsedničkog sistema u Turskoj kroz promenu Ustava. Oni u tome vide opasnost po demokratiju. Organizovali su se i po nemačkim gradovima i – pružaju otpor. „Svaka Turkinja koja ceni svoju… »