Izvor: EurActiv arhiva vesti 23.03.2017

Radnici iz Srbije lakše do radnih dozvola u Slovačkoj

EurActiv 23.03.2017
Slovački parlament je posle skandala sa prevarenim radnicima iz Srbije koje su u fabrike u Slovačkoj dovodile sumnjive agencije usvojio izmene Zakona o strancima kojima ubrzava postupak izdavanja radnih dozvola, omogućava sezonskim radnicima da ne… »

Evropa u više brzina: Spas ili jabuka razdora

EurActiv 23.03.2017
Evropa u više brzina, koja bi omogućila da deo članica ostvari bližu saradnju u nekim oblastima ako ostale to ne žele, biće jedna od glavnih tema na agendi samita u Rimu 25. marta, kada će evropski lideri obeležiti šest decenija Unije i pokušati… »

Srbija napredovala po performansama energetskog sistema

EurActiv 23.03.2017
Srbija se po performansama energetskog sistema popela za četiri mesta, na 70. poziciju među 127 zemalja, pokazao je novi izveštaj "Indeks performansi globalne energetske arhitekture 2017" Svetskog ekonomskog foruma (SEF). Bolje od Srbije u regionu su… »

Samit u Rimu: Od Rimskog carstva do EU

EurActiv 23.03.2017
Evropska unija, za čiji izlaz iz krize će lideri 27 članica pokušati da pronađu rešenje na samitu u Rimu u subotu, na 60. godišnjicu potpisivanja Ugovora iz Rima o osnivanju Evropske ekonomske zajednice, najnoviji je pokušaj ujedinjavanja Starog… »

CEP: Usvojena pregovaračka pozicija za poglavlje 7

EurActiv 23.03.2017
Vlada Srbije je na sednici 23. marta jednoglasno usvojila pregovaračku poziciju za poglavlje 7 "Pravo intelektualne svojine". Očekuje se da će ovo poglavlje, pored pregovaračkog poglavlja 29 "Carinska unija" biti otvoreno za pregovore u skorije vreme… »

Evropske finansijske centre povezaće voz

EurActiv 23.03.2017
Nemačka železnička kompanija Dojče ban zainteresovana je da otvori liniju Frankfurt-London. Očekuje se da tražnja prevoza železnicom osetno poraste zbog odluke Britanije da izađe iz EU i potencijalnog preseljenja finansijskog sektora u… »