Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 23.03.2017

Lavrov: Crna Gora žrtvovala odnose sa Rusijom

Glas Amerike 23.03.2017
Ministar inostranih poslova Rusije, Sergej Lavrov, rekao je u četvrtak da žali zbog toga što je Crna Gora riješila da uđe u NATO, prenose mediji u Podgorici. “Crna Gora je popustila pred ultimatumom – ili Rusija ili NATO, i odlučila da zanemari… »

Srbija i pravosnažno odbila izručenje Bogićevića Crnoj Gori

Glas Amerike 23.03.2017
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio izručenje Crnoj Gori srpskog državljanina Predraga Bogićevića, osumnjičenog da je učestvovao u planiranju državnog udara i likvidacije bivšeg premijera Mila Đukanovića uoči paramentarnih izbora… »

CRTA: funkcionerska kampanja pred izbore u Srbiji

Glas Amerike 23.03.2017
I ove godine posmatračke misija CRTA - "Građani na straži" će nadgledati predstojeće predsedničke izbore u Srbiji, a na današnjoj konferenciji za medije predstavili su prve nalaze monitoringa predizborne kampanje. Imamo situaciju u kojoj predsednik… »

Penzioneri izlaze na protest, pozivaju da se ne glasa za Vučića

Glas Amerike 23.03.2017
Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USVPS) protestovaće 28. marta u Beogradu, a USPS je pozvao penzionere da svoj glas na predsedničkim izborima ne daju kandidatu vladajuće koalicije… »

Policija identifikovala odgovornog za napade u Londonu

Glas Amerike 23.03.2017
LONDON — Londonska policija identifikovala je muškarca koji je izveo napad u sredu u blizini britanskog parlamenta kao 52-godišnjeg Halida Masuda. Masud, rođen u Velikoj Britaniji bio je poznat policiji od ranije zbog nekoliko osuda za napade… »

Mekonel zakazao glasanje o Crnoj Gori

Glas Amerike 23.03.2017
VAŠINGTON — Lider većine u Senatu SAD, republikanski senator iz Kentakija, Mič Mekonel, pokrenuo je proceduru koja bi trebalo da se okonča glasanjem o ratifikaciji Protokola o članstvu Crne Gore u NATO. U četvrtak popodne, Mekonel je objavio da… »

Muškarac uhapšen u Belgiji zbog pokušaja napada

Glas Amerike 23.03.2017
Dan nakon terorističkog napada u Londonu, u Belgiji uhapšen je muškarac zbog navodnog pokušaja da automobilom uleti među pešake, saopštila je policija. Muškarac je uhapšen nakon što je prošao na crveno svetlo i velikom brzinom krenuo ka šoping… »

Odloženo glasanje o ukidanju Obamakera

Glas Amerike 23.03.2017
Članovi konzervativnog bloka Predstavničkog doma Kongresa saopštili su posle sastanka sa predsednikom Donaldom Trampom da nisu postigli sporazum o ukidanju Zakona o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti koji je usvojen tokom mandata bivšeg predsednika… »

Komplikacije u istrazi o prisluškivanju Trampa

Glas Amerike 23.03.2017
Odbor za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma, koji istražuje optužbe predsednika Trampa o prisluškivanju, kao i rusku ulogu u američkim predsedničkim izborima, sastao se iza zatvorenih vrata, dan pošto se predsedavajući odbora, republikanski… »

Tilerson: jači pritisak na Islamsku državu

Glas Amerike 23.03.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je da Sjedinjene države žele potpuni poraz Islamske državu u Iraku i Siriji. Tilerson je bio domaćin jučerašnjeg sastanka koalicije koja se bori protiv Islamske države u Vašingtonu, a dan ranije… »