Izvor: Glas Amerike/Svet arhiva vesti 23.03.2017

Lavrov: Crna Gora žrtvovala odnose sa Rusijom

Glas Amerike 23.03.2017
Ministar inostranih poslova Rusije, Sergej Lavrov, rekao je u četvrtak da žali zbog toga što je Crna Gora riješila da uđe u NATO, prenose mediji u Podgorici. “Crna Gora je popustila pred ultimatumom – ili Rusija ili NATO, i odlučila da zanemari… »

Policija identifikovala odgovornog za napade u Londonu

Glas Amerike 23.03.2017
LONDON — Londonska policija identifikovala je muškarca koji je izveo napad u sredu u blizini britanskog parlamenta kao 52-godišnjeg Halida Masuda. Masud, rođen u Velikoj Britaniji bio je poznat policiji od ranije zbog nekoliko osuda za napade… »

Mekonel zakazao glasanje o Crnoj Gori

Glas Amerike 23.03.2017
VAŠINGTON — Lider većine u Senatu SAD, republikanski senator iz Kentakija, Mič Mekonel, pokrenuo je proceduru koja bi trebalo da se okonča glasanjem o ratifikaciji Protokola o članstvu Crne Gore u NATO. U četvrtak popodne, Mekonel je objavio da… »

Muškarac uhapšen u Belgiji zbog pokušaja napada

Glas Amerike 23.03.2017
Dan nakon terorističkog napada u Londonu, u Belgiji uhapšen je muškarac zbog navodnog pokušaja da automobilom uleti među pešake, saopštila je policija. Muškarac je uhapšen nakon što je prošao na crveno svetlo i velikom brzinom krenuo ka šoping… »

Odloženo glasanje o ukidanju Obamakera

Glas Amerike 23.03.2017
Članovi konzervativnog bloka Predstavničkog doma Kongresa saopštili su posle sastanka sa predsednikom Donaldom Trampom da nisu postigli sporazum o ukidanju Zakona o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti koji je usvojen tokom mandata bivšeg predsednika… »

Komplikacije u istrazi o prisluškivanju Trampa

Glas Amerike 23.03.2017
Odbor za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma, koji istražuje optužbe predsednika Trampa o prisluškivanju, kao i rusku ulogu u američkim predsedničkim izborima, sastao se iza zatvorenih vrata, dan pošto se predsedavajući odbora, republikanski… »

Skaparoti: Članstvo CG u NATO ključno

Glas Amerike 23.03.2017
Komandant NATO-a snaga u Evropi, general Kertis Skaparoti rekao je da je suštinski važno da Crna Gora bude primljena u NATO. Skaparoti je tokom pretresa pred senatskim Odborom za oružane snage rekao da bi izostanak ratifikacije crnogorskog članstva… »