Izvor: Insajder arhiva vesti 23.03.2017

AOM: Rasvetliti slučaj praćenja i snimanja urednika Južnih vesti

Insajder 23.03.2017
Asocijacija onlajn medija zatražila je danas od nadležnih organa da što pre rasvetle slučaj praćenja i snimanja urednika portala Južne vesti Predraga Blagojevića i upozorila da praćenje novinara postaje deo opasnog rastućeg trenda koji treba… »

Da je poštovan zakon, ne bi bilo glasanja na Kosovu

Insajder 23.03.2017
Za opoziciju je Uputstvo RIK-a za sprovođenje izbora na Kosovu nezakonito zbog toga što se glasački listići ne broje na biračkim mestima na kojima je glasano, dok je za RIK uputstvo jedini način da se izbori na Kosovu održe. Član proširenog… »

Majke enklava Srebrenica i Žepa: Ponovo ćemo tužiti Srbiju i Republiku Srpsku za genocid

Insajder 23.03.2017
Predsednica udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić izjavila je danas će to udruženje ponovo podneti tužbu protiv Republike Srpske i Srbije za genocid. Ona se zahvalila bošnjačkom članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću i… »

Vozač pokušao da kolima uleti među ljude u Antverpenu

Insajder 23.03.2017
Jedan vozač je danas uhapšen u Antverpenu jer je pokušao da kolima uleti među ljude u glavnoj trgovačkoj ulici u Antverpenu, saopštila je belgijska policija i navela da su bezbedonosne mere u glavnom gradu Flandrije pojačane. "Vozilo se kretalo… »

Transparentnost: Da li se čeka na podobne direktore javnih preduzeća?

Insajder 23.03.2017
Organizacija Transparentnost Srbija je upozorila da pored probijanja rokova za sprovođenje konkursa za direktore javnih preduzeća postoje nerazjašnjena i potencijalno sporna pitanja u vezi s poništavanjem ranije raspisanih konkursa. "Posle tri godine… »

Škotska odložila glasanje o referendumu za utorak

Insajder 23.03.2017
Glasanje o referendumu o nezavisnosti Škotske u regionalnom parlamentu odloženo je za utorak posle napada u Londonu, rekao je danas portparol škotskog parlamenta. Škotski poslanici je trebalo juče da glasaju o tome da li će odobriti premijerki… »

Mej: Napadač rođen u Britaniji

Insajder 23.03.2017
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je napadač koji je uleteo kolima među pešake i ubio dvoje ljudi, a zatim ispred zgrade Parlamenta nožem ubio policajca, rođen u Velikoj Britaniji i da je bio inspirisan islamskom ideologijom. Mej… »

Tatjana Vojtehovski o Insajderu uz konstrukcije

Insajder 23.03.2017
U večerašnjoj emisiji Život priča, koja je emitovana na TV Prva, autorka te emisije Tatjana Vojtehovski iznela je brojne konstrukcije o radu novinara koji su pripremali serijal Prevera veka, o zloupotrebama u Kolubari, i to bez ikakve prethodne… »

Prebijanje kao “sredstvo” političke borbe

Insajder 23.03.2017
Nerešeni slučajevi prebijanja političkih aktivista i funkcionera, uglavnom na lokalu, pokazuju da su u Srbiji u vreme izbornih kampanja sva sredstva dozvoljena. U odsustvu sankcija za fizičke napade, ne iznenađuje činjenica da se iz kampanje u… »

Petoro mrtvih, 40 povređenih u dva napada u Londonu

Insajder 23.03.2017
Petoro ljudi je poginulo, a najmanje 20 ih je povređeno u sredu u dva napada u Londonu, saopštila je noćas Policija. Jedan čovek je izveo smrtonosni napad u sedištu britanske vlasti u sredu u centru Londona tako što je najpre automobilom gazio… »