Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 23.03.2017

Majke Srebrenice najavljuju novu tužbu protiv Srbije

N1 Info 23.03.2017
Na pres konferenciji koju je organizovalo Udruženje Majki enklava Srebrenica i Žepa, Munira Subašić je izjavila da žrtve genocida neće odustati od pravde i da će tužiti Srbiju ponovo. "Želim da se zahvalim timu koji je radio zajedno sa Bakirom… »

Udruženje sindikata penzionera: Ne glasajte za Vučića

N1 Info 23.03.2017
Udruženje sindikata penzionera Srbije pozvalo je penzionere da svoj glas na predstojećim predsedničkim izborima ne daju kandidatu vladajuće koalicije Aleksandru Vučiću koji, kako navode, "vara penzionere, krade njihovu imovinu i uništava… »

Eksplozija u vojnoj bazi u Albaniji, dve osobe povređene

N1 Info 23.03.2017
U eksploziji u vojnoj bazi na zapadu Albanije lakše su povređene dve osobe, saopštilo je Ministarstvo odbrane. U eksploziji u sredu vodnik je zadobio povrede ruke i noge, a povređen je i civil iz agencije za vazdušni saobraćaj. Eksplozija se desila… »

Lavrov: Opasna situacija u Makedoniji

N1 Info 23.03.2017
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je zapadne zemlje na opasnost zaoštravanja situacije u Makedoniji. U Makedoniji je trenutno izuzetno složena situacija, možemo je čak nazvati i svojevrsnom krizom, koja je umnogome veštački… »

SNS: Advokati Vučiću preporučili da podnese 96 prijava

N1 Info 23.03.2017
Šefica Informativne službe Srpske napredne stranke Vladanka Malović rekla je da su advokati predložili Aleksandru Vučiću da podnese 82 krivične prijave protiv Vuka Jeremića i 14 protiv Saše Jankovića, ali on do sada nije želeo da podnese… »

Na groblju u Prizrenu pronađena tela ubijenih Srba

N1 Info 23.03.2017
Na pravoslavnom groblju u Prizrenu pronađena su tela tri osobe, a pretpostavlja se da su u pitanju posmrtni ostaci Srba ubijenih tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine, rekao je predsednik komisije za nestale osobe Vlade Kosova, Preng Djetaj. Djetaj… »

Preletačević: Lagaću narod, radiću pre svega za sebe

N1 Info 23.03.2017
Prema istraživanju najeminentnijih numerologa, "cenim se" na više od 22 odsto, dok mi u drugom krugu predviđaju 53 odsto, izjavio je predsednički kandidat Luka Maksimović, kandidat pokreta "Ljubiša Preletačević Beli - Beli - Samo jako". "Radim pre… »

Pretnje smrću Nenadu Čanku

N1 Info 23.03.2017
Predsedničkom kandidatu Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenadu Čanku upućene su pretnje smrću preko društvene mreže Fejsbuk, saopštila je ta stranka i zatražila da nadležni organi "pod hitno utvrde identitet vinovnika pretnji. LSV je u… »

Napadnut vozač ambasadora Turske u Makedoniji

N1 Info 23.03.2017
Vozač ambasadora Turske u Skoplju napadnut je zbog turske zastavice koja se nalazi službenom “mercedesu” ambasade, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije. Vozač O.S. je prijavio da se oko 16.15, dok je bio parkiran ispred zgrade… »

Zvizdić: Odnosi sa Srbijom bolji, Srebrenica i dalje rana

N1 Info 23.03.2017
Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić ocenjuje da su odnosi sa Srbijom u uzlaznoj putanji, a da je kamen spoticanja i dalje Srebrenica. Mnogi kažu da su odnosi između BiH, Srbije i Hrvatske "nikada gori", a Zvizdić kaže da ipak misli da… »