Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 23.03.2017

Nataša Jeremić podnela krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, Milenka Jovanova i SNS-a

Nova ekonomija 23.03.2017
Advokat Vladimir Gajić izjavio je da je Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, podnela krivičnu prijavu protiv Srpske napredne stranke (SNS), njenog lidera Aleksandra Vučića i potpredsednika SNS Milenka Jovanova zbog… »

Vuk Jeremić: Ako su Vučićeva naručena istraživanja tačna - čega se on to toliko plaši?

Nova ekonomija 23.03.2017
Predsednički kandidat Vuk Jeremić upitao je danas premijera Srbije i predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića "čega se plaši, kada istraživanja koje plasira u medije govore da on ima daleko preko 50 odsto podrške građana, dok je on (Jeremić)… »

Kompanija Merkator S, koja je deo Agrokora, stabilno posluje u Srbiji

Nova ekonomija 23.03.2017
Kompanija "Merkator S" u Srbiji, koja je deo "Agrokor koncerna", stabilno posluje i u potpunosti i na vreme izmiruje sve obaveze prema državi i zaposlenima, izjavio je generalni direktor te kompanije Aleksandar Seratlić na sastanku sa ministrom trgovine… »

PSS: Policajcima poslat dopis da mogu na mitinge samo ako im to odobri Nebojša Stefanović

Nova ekonomija 23.03.2017
Policijski sindikat Srbije je saopštio da se sindikatu javio veliki broj policajaca iz svih Policijskih uprava po Srbiji koji navode da im je zabranjeno prisustvo predizbornim skupovima predsedničkih kandidata. "Policajcima po Srbiji je od utorka na… »

Vlada Srbije daje novac migrantima da pokrenu biznis i da kupe kuću u Srbiji

Nova ekonomija 23.03.2017
Vlada Srbije donela je uredbu o programu podsticaja za migrante u 2017. godini kojom je predviđeno da se iz budžeta izdvoji 320 miliona dinara da bi se poboljšali uslovi života tim ljudima, piše Blic u današnjem izdanju. Kako list navodi, to… »

Turski predsednik osudio teroristički napad ispred britanskog parlamenta

Nova ekonomija 23.03.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je napad ispred britanskog parlamenta u Londonu. U nizu tviter poruka objavljenim kasno sinoć Erdogan je rekao da Turska "deli bol Velike Britanije". On je napisao: "Stojimo u solidarnosti sa Velikom… »

Janković: Stefanović zastrašuje policajce da bi obezbedio pobedu Aleksandra Vučića

Nova ekonomija 23.03.2017
Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković najoštrije je osudio pokušaje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da zastrašivanjem policajaca i policajki obezbedi pobedu Aleksandra Vučića, saopštio je izborni štab Saše Jankovića… »

Sezonski radnici iz Srbije će odsad lakše dobijati radne vize za Slovačku

Nova ekonomija 23.03.2017
Slovački parlament je posle skandala sa prevarnim radnicima iz Srbije koje su u fabrike u Slovačkoj dovodile sumnjive agencije, usvojio izmene Zakona o strancima kojima ubrzava postupak izdavanja radnih dozvola, omogućava sezonskim radnicima da ne… »

Četvrta neuspešna prodaja fabrike AHA Mura Prvi maj

Nova ekonomija 23.03.2017
Za kupovinu pirotske fabrike u stečaju AHA Mura Prvi maj nije bilo zainteresovanih kupaca, pa je prodaja proglašena neuspešnom, saopštio je stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević. To je bio četvrti neuspešni pokušaj prodaje tog preduzeća koje… »

Sindikati penzionera: Ne možemo više da ćutimo i trpimo, 28. marta protest u Beogradu

Nova ekonomija 23.03.2017
Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USVPS) protestovaće 28. marta u Beogradu zbog smanjenja penzija onima koji primaju više od 25.000 dinara kako bi se spustio deficit u budžetu… »