Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 23.03.2017

Neverovatni snimci najmanjih živih bića

Novi magazin 23.03.2017
Mikroskopi nam omogućavaju da posmatramo čak i najsitnije postojeće predmete i bića, ali se ograničenja javljaju kod uočavanja pokreta. Nekada je potrebno da prođu sati, pa čak i dani da bi se neki pokret uočio. Tim australijskih naučnika razvio… »

Zaštitite ruke, vrat i dekolte

Novi magazin 23.03.2017
Tanka koža na rukama i vratu nema sposobnost regeneracije kao na licu, zato je, kada izlazite, zaštitite kremom sa zaštitnim faktorom. Posle tuširanja, dok je koža vlažna, utrljajte ulje od semenki šafrana. Proleće se već oseća u vazduhu, sezona… »

Istraživanje: Niži nivo obrazovanja utiče na smrtnost u SAD

Novi magazin 23.03.2017
Belci srednjih godina u SAD nižeg nivoa obrazovanja češće umiru mlađi od drugih osoba u Americi koje su u srednjem dobu, na šta utiču njihove smanjene ekonomske mogućnosti, pokazalo je novo istraživanje dvoje ekonomista Univerziteta Prinston… »

Oprezno sa pilulama za spavanje

Novi magazin 23.03.2017
Bez obzira na njihovo efikasno delovanje u razbijanju strahova i uvođenju u san, tablete za spavanje dvostruko više povećavaju rizik od nastanka demencije u starijem dobu. Pilule "za lilule" mogu biti i uzročnici nastanka panike, problema sa… »

Koliko je svež vazduh zaista zdrav?

Novi magazin 23.03.2017
Nedavne studije koje nam dolaze sa Dalekog istoka pokazuju koliko je svež vazduh zaista zdrav i koliko se njegov uticaj na zdravlje čoveka razlikuje od onoga koga udišemo u gradskim sredinama. U zatvorenim prostorijama, vazduh brzo gubi kiseonik. Kada… »

Nemački naučnici testiraju veštačko sunce

Novi magazin 23.03.2017
Nemački naučnici aktivirali su danas postrojenje sa 149 reflektora, nazvano "najveće svetsko veštačko sunce", za koje se nadaju da će pomoći u otkrivanju novih načina za pravljenje ekoloških goriva. Postrojenje "Sinlajt" (Synlight) kod gradića… »

Krigla piva dnevno povezana sa smanjenim rizikom od bolesti srca

Novi magazin 23.03.2017
Ljudi koji umereno piju alkohol, na primer oko pola litre piva dnevno, imaju manje šanse da dobiju teška srčana oboljenja nego osobe koje uopšte ne konzumiraju alkohol, pokazali su rezultati obimnog istraživanja. Umereno konzumiranje alkohola, kojim… »

Njujorški stan Grete Garbo na prodaju za 5,9 miliona dolara

Novi magazin 23.03.2017
Njujorški stan filmske legende Grete Garbo ponuđen je na prodaju za gotovo šest miliona dolara. List Njujork tajms prenosi da se sedmosobni stan na Menhetnu koji gleda na Ist River, prodaje za 5,95 miliona dolara, uz troškove za mesečno održavanje… »

Rusija: Ukrajina da povuče zabranu za pesmu Evrovizije

Novi magazin 23.03.2017
Rusija je pozvala danas Ukrajinu da povuče zabranu za ulazak u zemlju ruskoj predstavnici za Pesmu Evrovizije koja će biti održana 13. maja u Kijevu. "Smatramo da je to vrlo štetna odluka i zaista očekujemo da će biti revidirana pre takmičenja i da… »

Leda na Arktiku sve manje

Novi magazin 23.03.2017
Zaleđena površina Servernog ledenog okeana koja je najveća zimi, manja je nego godinama ranije, saopštili su u sredu NASA i američki Centar za podatke o snegu i ledu (NSIDC). To je treća uzastopne godine da je zabeleženo povlačenje leda koje se… »