Izvor: Pravda arhiva vesti 23.03.2017

Izgorela ukrajinska vojna baza: Trećinu arsenala progutao požar (video)

Pravda 23.03.2017
U četvrtak 23. marta rano ujutro je stanovnike grada Balakleja kod Harkova probudila serija eksplozija u vojnoj bazi u tom gradu. Stanovnici dela grada u kojem se nalazi baza ukrajinske vojske su evakuisani. Oko 3 sata ujutro po lokalnom eksplozije su… »

Šešelj: Mogu da pobedim Vučića u drugom krugu

Pravda 23.03.2017
Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je u Kragujevcu da može da u drugom izbornom krugu pobedi kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića. "Naša strategija je u dva dela. U prvom krugu je teško pobediti… »

Sprečen napad u Belgiji: Zaleteo se automobilom na pešake

Pravda 23.03.2017
Belgijska policija je u Antverpenu zadržala vozača koji je pokušao da uleti u pešačku zonu grada, prenose belgijski mediji pozivajući se na izvore iz policije grada Antverpena. Incident se dogodio oko 11 časova, a pešaci su uspeli da izbegnu… »

Raketni sistem NEVA na Kalemegdanu: Za sećanje na obaranje F-117a (foto/video)

Pravda 23.03.2017
U okviru aktivnosti kojima se u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije obeležava Dan sećanja na stradale u NATO agresiji, danas su postavljene lansirna rampa 5P73 i rakete 5V27D/U u eksterijeru Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Lansirna rampa i rakete… »

Stamatović za vraćanje vojnog roka: Državu brani vojska, ali i zadovoljan građanin

Pravda 23.03.2017
Predsednički kandidat Milan Stamatović posetio je u okviru kampanje Novi Sad, gde je u razgovoru sa građanima izjavio da se zalaže za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka. - Državu brani vojska, ali i znanje, diplomatija i zdrav, zadovoljan i… »

Prvi u istoriji amerike: Donaldu Trampu preti opoziv?!

Pravda 23.03.2017
Nikada do sada neki predsednik SAD nije otišao sa vlasti zato što je opozvan sa dužnosti. Donald Tramp i njegove eventualne veze s Rusijom mogli bi da budu istorijska premijera. Šef FBI Džejms Komi je čovek koji iznenađuje. Tako je u ponedeljak… »

Putin iznenadio sve: Stiže novo nuklearno oružje!

Pravda 23.03.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će strateške nuklearne snage Rusije biti opremljene novim naoružanjem. Kako je rekao, Rusija će nastaviti da razvija odbrambeni potencijal zemlje. „Opremaćemo sve vidove vojske opremom i naoružanjem… »

Vučić: Ako pobedimo odluka o premijeru u aprilu ili maju

Pravda 23.03.2017
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će odluka o novom premijeru, ukoliko on pobedi na predsedničkim izborima, biti doneta u aprilu ili maju, i da će novi predsednik vlade biti marljiv i vredan. Vučić je, gostujući na… »

Amerikanci dovlače još vojske na Kosovo: Neophodno im zbog "obuzdavanja Rusije u regionu"!

Pravda 23.03.2017
Potrebno je jače prisustvo NATO-a na Kosovu zbog obuzdavanja Rusije na Balkanu, izjavio je komandant američke vojske u Evropi general Kertis Skaparoti tokom rasprave na Odboru za oružane snage američkog Senata. Na pitanje senatora Džodija Ernsta iz… »

Gori NATO baza: Eksplozija u vojnoj bazi u Albaniji

Pravda 23.03.2017
U eksploziji u vojnoj bazi u Albaniji lakše su povređena dva vojnika, saopštilo je danas albansko Ministarstvo odbrane. Eksplozija se, kako se navodi, dogodila u sredu u vojnoj bazi Porto Romano. U eksploziji u vojnoj bazi u Albaniji lakše su… »