Izvor: Pravda/Društvo arhiva vesti 23.03.2017

Raketni sistem NEVA na Kalemegdanu: Za sećanje na obaranje F-117a (foto/video)

Pravda 23.03.2017
U okviru aktivnosti kojima se u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije obeležava Dan sećanja na stradale u NATO agresiji, danas su postavljene lansirna rampa 5P73 i rakete 5V27D/U u eksterijeru Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Lansirna rampa i rakete… »

Projekat 1.500: Ovakvu će opremu imati srpski vojnici budućnosti

Pravda 23.03.2017
Snage za hitno reagovanje Vojske Srbije dobiće novu, supermodernu opremu, uglavnom iz inostranstva. Specijalci će sa novom opremom biti daleko sposobniji u noćnim borbama, pošto će biti opremljeni najmodernijom optikom. Kako je rekao načelnik Uprave… »

Srbija jača kontrolu: Posle pretnje iz Turske združene snage vojske i policije na nogama!

Pravda 23.03.2017
Spremljene su i opcije u slučaju da Turska pusti jedan broj izbeglica ka Evropi, pa će naše brane biti jače na granici sa Bugarskom i Makedonijom, a pridošlice neminovno preusmerene ka Crnoj Gori, BiH i hrvatskom primoriju. Ukoliko to ne da… »

Dodik: Pobili su nas Hrvati i Muslimani da bi zatrli sve što je srpsko!

Pravda 23.03.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je srpski narod kroz sve ratove u istoriji isključivo branio svoje prostore, da je to stradalnički narod, ali da je nastupio vek njegove rehabilitacije i ujedinjenja. Dodik je u Starom Brodu kod… »

Kraj igre: Rusija ujedinjuje Asada i Kurde da izgura Tursku iz Severne Sirije

Pravda 23.03.2017
Ankara pokušava da podeli sirijsku teritoriju u Idlibu – i izgleda da bi mogli da se izvuku sa tim. Međutim, Moskva je ugasila sve snove koje bi Erdogan mogao da ima oko uzimanja Manbija i okolnih sela. Rusija je ujedinila Kurde i Asada, posredujući… »