Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 23.03.2017

Vredna violina ukradena u Parizu pronađena u Kragujevcu

Ritam grada Kg 23.03.2017
Violina ukradena u Parizu, vredna nekoliko stotina hiljada evra, pronađena je u Kragujevcu. Violina je vraćena na svečanosti koja je priređena u Ambasadi Francuske u Srbiji. Instrument je ukraden jednom kolekcionaru u Parizu, a srpska policija… »

Penzioneri najavili protest

Ritam grada Kg 23.03.2017
Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USVPS) protestovaće 28. marta u Beogradu zbog smanjenja penzija onima koji primaju više od 25.000 dinara kako bi se spustio deficit u budžetu… »

GTO gradi “Avantura park” na jezeru u Šumaricama

Ritam grada Kg 23.03.2017
Kragujevčani će uskoro dobiti svoj “Avantura park”, a njegova izgradnja predviđena je u zoni jezera u Šumaricama na površini od 800 kvadrata. Gradska turistička organizacija Kragujevac raspisala je tender za nabavku dobara sa pratećim uslugama… »

GV: Usvojena Strategija održivog razvoja grada

Ritam grada Kg 23.03.2017
Gradsko veće Kragujevca usvojilo je Strategiju održivog razvoja grada za budžetsku 2017. godinu. Strategija sadrži 31 projekat/program iz sedam oblasti: Privreda i preduzetništvo, Ruralni razvoj, Infrastruktura i urbani razvoj, Zaštita životne… »

Završeni radovi u OŠ „Moma Stanojlović“

Ritam grada Kg 23.03.2017
Osnovna škola „Moma Stanojlović“, juče je svečano obeležila završetak radova na renoviranju sva tri objekta, u koje su sredstva uložili Nemačka razvojna banka KfW i Grad Kragujevac. Sredstva za finasiranje radova na energetskoj sanaciji… »

Prosvetari za 31. mart najavili novi štrajk

Ritam grada Kg 23.03.2017
Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je za 31. mart štrajk u školama koje su članice ovog sindikata. Tog dana prosvetari, članovi Unije, neće držati časove. Razlog za jednodnevni štrajk upozorenja je to što država nije ispunila sve… »

Šest novih filmova u Cineplexx-u

Ritam grada Kg 23.03.2017
Na programu bioskopa „Cineplexx Kragujevac Plaza“ od danas se nalaze četiri nova filma: „Viking“, „Trag života“, „Noćne zveri“ i „Moćni rendžeri“, sutra stiže „Američka pastorala“, a od subote će se pretpremijerno… »

Bogat program Sajma čokolade u Kragujevcu

Ritam grada Kg 23.03.2017
Od petka, 24. do nedelje, 26. marta, na Šumadija sajmu u Kragujevcu, biće održan „Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka“. Na ovom Sajmu učestvovaće veliki broj organizacija, institucija i udruženja koja se bave ugostiteljstvom, obukom i… »

Promocija monografije „Selo u Srbiji – blago koje traje“

Ritam grada Kg 23.03.2017
Narodni muzej u Kragujevcu, Zavod za proučavanje sela iz Beograda i Društvo za narodno prosvećivanje „SVETIONIK“ iz Kragujevca, organizuju razgovor i predstavljanje monografije „Selo u Srbiji – blago koje traje“, autora dr Milutina Matića… »

Završen projekat “Novi poslovi za mlade u IKT sektoru”

Ritam grada Kg 23.03.2017
Uručenjem sertifikata učesnicima projekta “Novi poslovi za mlade u IKT sektoru 2“ koji su u prethodnih godinu dana u partnerskoj organizaciji sproveli Razvojni biznis centar i IKT Klaster Centralne Srbije uz finansijsku podršku Ministarstva… »