Izvor: RTS arhiva vesti 23.03.2017

Identifikovan napadač na Peconija

RTS 23.03.2017
Policija je identifikovala Ž. R. za koga se sumnja da je pucao na Predraga Rankovića Peconija u hotelu "Prag" u Beogradu, saznaje RTS. Napadač još nije uhapšen. Sinoć je u hotelu "Prag", u Ulici kraljice Natalije, došlo do pucnjave u kojoj je… »

RIK: Opozicija nema razloga da sumnja u izborni proces na Kosovu

RTS 23.03.2017
Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević je saopštio da opozicija nema nijedan razlog da sumnja u legitimitet izbornog procesa na Kosovu i u Metohiji tokom izbora za predsednika Srbije 2. aprila. Vladimir Dimitrijević je to… »

ID preuzela odgovornost za napad u Londonu, preminuo još jedan ranjeni

RTS 23.03.2017
Kalid Masud (52), rođen u Kentu na jugoistoku Engleske, izvršio je napade u Londonu i usmrtio četvoro, a povredio 28 osoba. Osam osoba uhapšeno u raciji britanske policije u Birmingemu, dan pošto je Masud automobilom uleteo među pešake na… »

Nataša Jeremić podnela krivičnu prijavu protiv SNS-a

RTS 23.03.2017
Advokat Vladimir Gajić je izjavio da je Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, podnela krivičnu prijavu protiv Srpske napredne stranke, njenog lidera Aleksandra Vučića i potpredsednika SNS Milenka Jovanova zbog saopštenja… »

Timovi Ministarstva trgovine i "Merkatora-S" u kontaktu

RTS 23.03.2017
Hrvatski "Agrokor" bankama i dobavljačima duguje oko šest milijadi evra. Kamate su iznad 10 odsto, a profitne stope ispod sedam odsto, što je neodrživo. Poslovanje kompanije "Merkator-S", koja je deo "Agrokor koncerna", stabilno je. Ta kompanija u… »

NBS odbacila tvrdnje Jeremića i zatražila javno izvinjenje

RTS 23.03.2017
Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da nije tražila podatke građana koji su davali donacije predsedničkim kandidatima i zatražila izvinjenje Vuka Jeremića jer je izneo suprotan stav. NBS je u saopštenju tvrdnju Vuka Jeremića nazvala "grubom… »

Policijski sindikat Srbije: Potrebno odobrenje za odlazak na predizborni skup

RTS 23.03.2017
Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je da im se javio veliki broj policajaca iz svih Policijskih uprava po Srbiji, koji navode da im je zabranjeno prisustvo predizbornim skupovima predsedničkih kandidata. "Policajcima po Srbiji je od… »

Hronologija terorističkih napada u Evropi

RTS 23.03.2017
Nakon napada ispred britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, mediji su se osvrnuli na terorističke napade u velikim evropskim gradovima od 2004. godine. Veliki evropski gradovi sve češće su meta terorističkih napada. U… »

Evakuacija zbog požara u skladištu municije u Ukrajini

RTS 23.03.2017
Veliki požar izbio je jutros u skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini, zbog čega je evakuisano svih 15.000 stanovnika, a kako javljaju ruski mediji najverovatnije se radi o sabotaži. Skladište municije je jedno od najvećih u Harkovskoj… »

Šešelj: Samo ja mogu da kontrolišem Vučića

RTS 23.03.2017
Predsednički kandidat radikala Vojislav Šešelj obišao je u okviru kampanje Rasinski i Pomoravski okrug, gde je u razgovoru sa građanima rekao da bi "jedino on mogao da kontroliše Vučića". Šešelj je rekao da je sada "sva vlast u jednim rukama" i… »