Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 23.03.2017

Munira Subašić najavila novu tužbu protiv Srbije za Srebrenicu

RTS 23.03.2017
Predsednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa", Munira Subašić, najavila je da će deo Bošnjaka ponovo tužiti Srbiju za genocid i dodala da, kako je rekla, od pravde neće odustati. "Tužićemo Srbiju ponovo", rekla je Munira Subašić ne… »

Zamenik ministra odbrane BiH smenjen zbog prisustva Oružanih snaga na Danu RS

RTS 23.03.2017
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH smenio je zamenika ministra odbrane BiH Seada Jusića. Prethodno taj dom parlamenta nije izglasao smenu ministarke odbrane BiH Marine Pendeš i jednog od njenih zamenika Borisa Jerinića. Za smenu Pendeševe… »

Eksplozija u vojnoj bazi u Albaniji

RTS 23.03.2017
Dva vojnika su lakše povređena u eksploziji u vojnoj bazi u Albaniji, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje. Eksplozija se, kako se navodi, dogodila u sredu u vojnoj bazi Porto Romano, 40 kilometara od Tirane, a u saopštenju nije navedeno šta… »

Nedeljnik "Novosti": Udruženja veterana šire laži

RTS 23.03.2017
Redakcija srpskog nedeljnika "Novosti" iz Zagreba odbacila je optužbe predstavnika nekoliko udruženja hrvatskih veterana, koja su državnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv trojice njenih novinara i kolumnista, tereteći ih za mržnju i… »

Zvizdić: Niko ne priča o tužbi protiv Hrvatske

RTS 23.03.2017
Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da misli da ne postoje ideje o podizanju tužbe BiH protiv Hrvatske za agresiju, i da ako neko o tome priča, onda je reč o domaćim ili balkanskim igrama s ciljem podizanja novih tenzija i… »

SAD donirale 24 višenamenska vozila Oružanim snagama BiH

RTS 23.03.2017
Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u kasarni Rajlovac uručena su 24 višenamenska vozila "hamvi" – 3,5 miliona dolara vredna donacija vlade SAD. Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš zahvalila je na donaciji, ističući da donirana vozila… »

Crna Gora, kamion pao na kamionet i ubio vozača

RTS 23.03.2017
Jedan čovek poginuo je u Crnoj Gori kada je kamion s peskom sa uzvišenja pao na kamionet na magistralnom putu kod Buljarice. Policija je potvrdila da je poginuo vozač kamioneta R. B. iz Podgorice, dok je suvozač M. V. teško povređen. Do nesreće je… »

Radončić: Pravo vreme da Izetbegović ode

RTS 23.03.2017
Predsednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić izjavio je da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović zadnja vrsta ratnog lidera na Balkanu i da zato treba da ode sa političke scene BiH. Gostujući u emisiji "Telering"… »

Mektić: BiH radi na suzbijanju radikalizma

RTS 23.03.2017
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da Bosna i Hercegovina ima problem sa radikalizmom, nasilnim ekstremizmom i terorizmom, ali da se preduzimaju mere na suzbijanju tog problema. BiH ima sreću da ima i organizovanu Islamsku zajednicu… »

Napadnut vozač ambasadora Turske u Makedoniji

RTS 23.03.2017
Vozač ambasadora Turske je u Skoplju napadnut zbog turske zastavice koja se nalazi službenom "mercedesu" ambasade, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije. Vozač O. S. je prijavio da je oko 16.15 časova, dok je bio parkiran ispred… »