Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 23.03.2017

RIK Srbije: Izbori na Kosovu samo uz podršku OEBS-a

Slobodna Evropa 23.03.2017
Republička izborna komisija (RIK) Srbije usvojila je Uputstvo za sprovođenje glasanja na izborima za predsednika Srbije 2. aprila na Kosovu za koje je procenjeno da bez podrške Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) ne mogu biti bezbedno… »

Nataša Jeremić podnela krivičnu prijavu protiv SNS, Vučića i Jovanova

Slobodna Evropa 23.03.2017
Novinarka i supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataša Jeremić podnela je u četvrtak krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke, njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i funkcionera SNS… »

Srbija: Policajci bez odobrenja ne smeju na predizborne skupove

Slobodna Evropa 23.03.2017
Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da im se javio veliki broj policajaca iz svih Policijskih uprava po Srbiji, koji navode da im je zabranjeno prisustvo predizbornim skupovima predsedničkih kandidata. Policajcima po Srbiji je… »

London: Objavljen identitet napadača, četvrta žrtva napada

Slobodna Evropa 23.03.2017
Policija je objavila identitet napadača iz Londona koji je, kako su ranije rekli, bio poznat policijskim službama, a u pitanju je Khalid Masood (52). Militantna organizacija Islamska država Iraka i Levanta (IDIL) preuzela je odgovornost za napad u… »

BiH kao alternativna ruta za krijumčarenje migranata

Slobodna Evropa 23.03.2017
Zbog krijumčarenja ilegalnih migranata u devet zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina, uhapšeno je 60 osoba. U BiH je uhapšeno šest ljudi od kojih je troje ostalo u pritvoru. Za šest mjeseci iz Turske u Bosnu i Hercegovinu prokrijumčareno je… »

Smijenjen zamjenik ministrice odbrane BiH

Slobodna Evropa 23.03.2017
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je prihvatio zahtjev Socijaldemokratske partije (SDPBiH) i Demokratske fronte (DF) i smijenio Seada Jusića, zamjenika ministrice odbrane BiH Marine Pendeš, javlja Kix.ba. Prijedlog… »

Branitelji prijavili Borisa Dežulovića i Viktora Ivančića

Slobodna Evropa 23.03.2017
Koordinacija braniteljskih, veteranskih i stradalničkih udruga Splita i Splitsko-dalmatinske županije DORH-u je kazneno prijavila trojicu novinara i kolumnista srpskog tjednika "Novosti", Borisa Dežulovića, Viktora Ivančića i Milorada Krstulovića… »

Zvizdić: Ne postoje ideje o tužbi BiH protiv Hrvatske za agresiju

Slobodna Evropa 23.03.2017
Predsjedavajući Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić izjavio je u četvrtak da ne postoje ideje o pokretanju tužbe BiH protiv Hrvatske za agresiju, o čemu se spekuliše u javnosti pošto je pred Haškim tribunalom počeo žalbeni postupak protiv… »

Lavrov: Crna Gora popustila pred ultimatumom

Slobodna Evropa 23.03.2017
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je kako je Crna Gora popustila pred ultimatumom - ili Rusija ili NATO. "Ona se odlučila da zanemari ekonomski aspekt i da žrtvuje odnose sa Rusijom. Neka je ta odluka na savjesti crnogorskih… »

Oružane snage BiH dobile 24 američka Humveeja vrijedna 3,5 miliona dolara

Slobodna Evropa 23.03.2017
U kasarni Rajlovac kod Sarajeva u četvrtak je izvršena svečana primopredaja 24 vozila Humvee koja je Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBIH). Riječ je o prvoj tranši donacije vrijedne 3,5 miliona… »