Izvor: Slobodna Evropa/Balkan arhiva vesti 23.03.2017

BiH kao alternativna ruta za krijumčarenje migranata

Slobodna Evropa 23.03.2017
Zbog krijumčarenja ilegalnih migranata u devet zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina, uhapšeno je 60 osoba. U BiH je uhapšeno šest ljudi od kojih je troje ostalo u pritvoru. Za šest mjeseci iz Turske u Bosnu i Hercegovinu prokrijumčareno je… »

Smijenjen zamjenik ministrice odbrane BiH

Slobodna Evropa 23.03.2017
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je prihvatio zahtjev Socijaldemokratske partije (SDPBiH) i Demokratske fronte (DF) i smijenio Seada Jusića, zamjenika ministrice odbrane BiH Marine Pendeš, javlja Kix.ba. Prijedlog… »

Branitelji prijavili Borisa Dežulovića i Viktora Ivančića

Slobodna Evropa 23.03.2017
Koordinacija braniteljskih, veteranskih i stradalničkih udruga Splita i Splitsko-dalmatinske županije DORH-u je kazneno prijavila trojicu novinara i kolumnista srpskog tjednika "Novosti", Borisa Dežulovića, Viktora Ivančića i Milorada Krstulovića… »

Zvizdić: Ne postoje ideje o tužbi BiH protiv Hrvatske za agresiju

Slobodna Evropa 23.03.2017
Predsjedavajući Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić izjavio je u četvrtak da ne postoje ideje o pokretanju tužbe BiH protiv Hrvatske za agresiju, o čemu se spekuliše u javnosti pošto je pred Haškim tribunalom počeo žalbeni postupak protiv… »

Lavrov: Crna Gora popustila pred ultimatumom

Slobodna Evropa 23.03.2017
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je kako je Crna Gora popustila pred ultimatumom - ili Rusija ili NATO. "Ona se odlučila da zanemari ekonomski aspekt i da žrtvuje odnose sa Rusijom. Neka je ta odluka na savjesti crnogorskih… »

Oružane snage BiH dobile 24 američka Humveeja vrijedna 3,5 miliona dolara

Slobodna Evropa 23.03.2017
U kasarni Rajlovac kod Sarajeva u četvrtak je izvršena svečana primopredaja 24 vozila Humvee koja je Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBIH). Riječ je o prvoj tranši donacije vrijedne 3,5 miliona… »

Savjet bezbjednosti osudio napad u Londonu

Slobodna Evropa 23.03.2017
Savjet bezbednosti UN osudio je u četvrtak "kukavički teroristički napad" u Londonu u kojem su u srijedu ubijeni i povrijeđeni mnogi nevini ljudi, izjavio je šef britanske diplomatije Boris Johnson, čija zemlja predsjedava Savjetom bezbjednosti… »

U Prizrenu pronađeni posmrtni ostaci pet osoba

Slobodna Evropa 23.03.2017
Na pravoslavnom groblju u Prizrenu pronađeni su ostaci pet osoba, potvrdio je za RSE direktor Instituta za sudsku medicinu u Prištini Arsim Grđaliju. Tela će biti poslata na obdukciju i na DNK analizu. Ostaci su pronađeni u pet odvojenih grobova… »

Srbija neće izručiti Predraga Bogićevića Crnoj Gori

Slobodna Evropa 23.03.2017
Aplelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio izručenje srpskog državljanina Predraga Bogićevića Crnoj Gori kojeg tužilaštvo u Podgorici sumnjiči da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči održavanja parlamentarnih izbora prošle… »

Mektić: Poglavar islamske zajednice BIH pomaže u borbi protiv terorizma

Slobodna Evropa 23.03.2017
Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH tokom izlaganja na 94. Rose-Roth seminaru Parlamentarne skupštine NATO-a, koja se održava u Sarajevu, naglasio je da BiH ima sreću što je Islamska zajednica (IZ) uspostavljena tako da postoji vrhovni autoritet i… »