Izvor: Sputnik arhiva vesti 23.03.2017

Nataša Jeremić podnela krivičnu prijavu protiv SNS-a i Vučića

Sputnik 23.03.2017
Advokat Vladimir Gajić izjavio je da je Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, podnela krivičnu prijavu protiv Srpske napredne stranke (SNS), njenog lidera Aleksandra Vučića i potpredsednika SNS-a Milenka Jovanova zbog… »

Eksplozija u vojnoj bazi u Albaniji, ima povređenih

Sputnik 23.03.2017
U eksploziji u vojnoj bazi u Albaniji lakše su povređena dva vojnika, saopštilo je danas albansko Ministarstvo odbrane. Eksplozija se, kako se navodi, dogodila u sredu u vojnoj bazi Porto Romano, 40 kilometara od Tirane, a u saopštenju nije navedeno… »

Naučnici pokrenuli veštačko sunce

Sputnik 23.03.2017
Naučnici u Nemačkoj pokrenuli su okidač nečega što je opisano kao „najveće veštačko sunce na svetu“, uređaja za koji se nadaju da će pomoći da se otkriju novi načini stvaranja klimatski pogodnih goriva. Stvaranje takvih uslova, kao u… »

Američki kongresmen: Promeniti stav, Kosovu što pre vojska

Sputnik 23.03.2017
Član Odbora za spoljne poslove u američkom Kongresu Eliot Engel potvrdio je na sastanku tog odbora da su SAD trenutno protiv formiranja vojske Kosova. Ipak, on je zatražio da taj stav što pre bude promenjen, ocenivši da bi Kosovo trebalo da ima… »

Vučić: Zaštitićemo poljoprivredno zemljište

Sputnik 23.03.2017
Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da će Vlada Srbije zaštiti poljoprivredno zemljište, kao što su to učinile Mađarska i Slovenija. „Moramo da ispravimo istorijske greške. Božidar Đelić i DOS su 2008. potpisali SSP, na veliko… »

Amerika preprodaje tenkove koje Srbija donira Iraku?

Sputnik 23.03.2017
Ima li naša zemlja mogućnosti da se aktivnije uključi u borbu protiv terorista DAEŠ-a i kakve bi posledice takvo angažovanje moglo da ima po našu zemlju. Sudeći prema rečima ministra odbrane Zorana Đorđevića, doprinos Srbije u borbi protiv… »

Izvoz oružja: Svi bi da kupe S-400

Sputnik 23.03.2017
Rusija obara rekorde kada je reč o izvozu oružja i vojne tehnike. Samo prošle godine izvezla je oružje u vrednosti od 15 milijardi dolara i čvrsto drži drugo mesto u svetu po isporukama vojne tehnike inostranstvu. Lider na ovom polju i dalje su SAD… »

„Gardijan“: Zapad odbacio Ruse, pa su oni našli Putina

Sputnik 23.03.2017
Da je Zapad podržao Mihaila Gorbačova kada je on tek počinjao da prekraja Sovjetski Savez, njegov raspad bi se dogodio mnogo mirnije. Međutim, kako piše „Gardijan“, suočeni sa surovom realnošću i nepoštovanjem koje je Zapad sve više… »

Rugova poručuje iz groba: Ne prekidajte odnose sa Amerikancima!

Sputnik 23.03.2017
Jedan od visokih zvaničnika Demokratskog saveza Kosova Haki Borovci posetio je grob osnivača te partije Ibrahima Rugove i „informisao ga o određenim pitanjima“ nakon čega je članovima stranke preneo da je „predsednik bio srećan“. Kako… »

Ruska televizija odbila da prenosi nastup Samojlove na Evroviziji

Sputnik 23.03.2017
Televizija „Rusija 1“ odbila je daljinsko učešće Julije Samojlove na takmičenju za pesmu Evrovizije, saopštila je televizija. U četvrtak je Evropska radiodifuzna unija predložila televiziji „Rusija 1“ da organizuje emitovanje nastupa… »