Izvor: Telegraf arhiva vesti 23.03.2017

Pošast sa kojom se svet sve teže bori: Hronologija terorističkih napada u Evropi

Telegraf 23.03.2017
Veliki evropski gradovi, ocenjuju, sve češće su meta terorističkih napada. Nakon jučerašnjeg napada ispred britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, gde je ubijeno pet osoba, mediji su se osvrnuli na terorističke napade u… »

Austrija nudi 1.000 evra za prvih 1.000 izbeglica koje se vrate u zemlju svog porekla. Za porodice - 3.000!

Telegraf 23.03.2017
Za porodice koje se odluče na dobrovoljni povratak država izdvaja maksimalno 3.000 evra. Ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka u nameri da sprovede svoj cilj vraćanja odbijenih tražilaca azila iz Austrije u njihove zemlje porekla… »

Pronađeno telo devojke (17) iz Prijedora koja je sa splava upala u reku Sanu?

Telegraf 23.03.2017
Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Kozarska Dubica potvrđeno je da prema opisu pronađeno telo odgovara traženoj osobi. U reci Uni u Donjoj Gradini, na području opštine Kozarska Dubica, sinoć je pronađeno telo ženske osobe, a pretpostavlja se da… »

Uhapšen mladić u Novom Kneževcu: Hteo da zapali kuću petočlane porodice (foto)

Telegraf 23.03.2017
Na svu sreću požar je lokalizovan, a petočlana porodica koja se tada nalazila u svom domaćinstvu izbegla je tragediju. Osumnjičeni mladić iz Novog Kneževca koji je pokušao da 5. marta zapali kuću petočlane porodice Golje iz Novog Kneževca… »

Gradonačelnik Beograda najavio investicije u vrednosti od pola milijarde evra

Telegraf 23.03.2017
On je podsetio na važne prošlogodišnje projekte, poput fabrike Meita u Obrenovcu, robne kuće Ikea, koja će biti otvorena već tokom leta, dok u Borči već radi ritejl-park. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali položio je danas kamen temeljac za… »

Gradonačelnik Beograda i ambasadorka Izraela obišli izvršne radove BIG FASHION šoping centra!

Telegraf 23.03.2017
Prema rečima Roberta Yahava, direktora kompanije BIG CEE, završni radovi su u toku. Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, ambasadorka Izraela u Srbiji, Alona Fišer Kam, i glavni urbanista Beograda, Milutin Folić, obišli su sa direktorom izraelske… »

Google Maps uvodi opciju praćenja korisnika, svi će moći da znaju gde se nalazite u svakom trenutku

Telegraf 23.03.2017
Opcija za nadzor kretanja počeće da se uvodi danas u novoj verziji aplikacije Google Maps za mobilne telefone. Korisnici aplikacije Google Maps uskoro će moći da podele s prijateljima i porodicama podatke o svom kretanju, što će pokazati koliko… »

Prosvetari najavili novi štrajk: U školama 31. marta neće biti nastave

Telegraf 23.03.2017
Njihovi zahtevi tiču se poboljšanja materijalnog položaja prosvetnih radnika, i to uvođenjem platnih razreda, kao i isplatom jednokratne pomoći i godišnjih nagrada. Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je za 31. mart štrajk u školama koje… »

Još tri odbornika napustila Radulovićev DJB na Vračaru

Telegraf 23.03.2017
U otvorenom pismu lideru pokreta Dosta je bilo, Klanšček kaže da ga je stid što grupa građana koju on zastupa u svom nazivu ima ime Saše Radulovića. Branko Klanšček, zastupnik Grupe građana Dosta je bilo – Saša Radulović tvrdi da su još tri… »

LSV: Čanku ponovo prete smrću

Telegraf 23.03.2017
Očekujemo da će nadležni organi utvrditi identitet i sankcionisati vinovnike pretnji jednakom brzinom, kao što je to slučaj za neke druge političare i predsedničke kandidate. Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da je predsednički… »