Izvor: Telegraf/Beograd arhiva vesti 23.03.2017

Uhapšen mladić u Novom Kneževcu: Hteo da zapali kuću petočlane porodice (foto)

Telegraf 23.03.2017
Na svu sreću požar je lokalizovan, a petočlana porodica koja se tada nalazila u svom domaćinstvu izbegla je tragediju. Osumnjičeni mladić iz Novog Kneževca koji je pokušao da 5. marta zapali kuću petočlane porodice Golje iz Novog Kneževca… »

Gradonačelnik Beograda najavio investicije u vrednosti od pola milijarde evra

Telegraf 23.03.2017
On je podsetio na važne prošlogodišnje projekte, poput fabrike Meita u Obrenovcu, robne kuće Ikea, koja će biti otvorena već tokom leta, dok u Borči već radi ritejl-park. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali položio je danas kamen temeljac za… »

Gradonačelnik Beograda i ambasadorka Izraela obišli izvršne radove BIG FASHION šoping centra!

Telegraf 23.03.2017
Prema rečima Roberta Yahava, direktora kompanije BIG CEE, završni radovi su u toku. Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, ambasadorka Izraela u Srbiji, Alona Fišer Kam, i glavni urbanista Beograda, Milutin Folić, obišli su sa direktorom izraelske… »

Još tri odbornika napustila Radulovićev DJB na Vračaru

Telegraf 23.03.2017
U otvorenom pismu lideru pokreta Dosta je bilo, Klanšček kaže da ga je stid što grupa građana koju on zastupa u svom nazivu ima ime Saše Radulovića. Branko Klanšček, zastupnik Grupe građana Dosta je bilo – Saša Radulović tvrdi da su još tri… »

Penzioneri do 30. juna moraju da izvade nove Busplus karte, ili neće moći da koriste prevoz!

Telegraf 23.03.2017
Korisnici javnog prevoza svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta. Dopuna personalizovanih Busplus kartica za april počinje u subotu 25. marta. Lica starija od 65 godina, kojima je trajanje personalizovanih kartica produženo do 30… »

Umesto "Platoa" otvara se novi kafić: Imaće jedan uslov, samo zbog studenata

Telegraf 23.03.2017
Knjižara i kafe su bili i svedoci mnogih istorijskih događaja s kraja prošlog i početka ovog veka, s obzirom na to da je većina studentskih i nekih drugih protesta upravo kretala odavde. Čuvena knjižara “ Plato“, i istoimeni klub, koji su… »

Kada vas neko na ulici pita gde je Kajaburma, on tačno zna šta mu treba: Evo koji deo Beograda se nekada tako zvao i zašto…

Telegraf 23.03.2017
Tako je jedan deo grada bio prepun bašta, vinograda i zelenila, a slavuji su se čuli nadaleko, pa su još Turci nadenuli ime ovom predgrađu, po reči "bulbul", što znači slavuj. Naziv Karaburma potiče još od turskih vremena, kada je ovde bila pusta… »

Karavan zimnice za vikend na pijaci "Kalenić"

Telegraf 23.03.2017
U okviru karavana će se predstaviti proizvođači, koji će posetiocima ponuditi specijalitete domaće kuhinje i tradicionalne zimnice. Zbog velikog interesovanja, tokom predstojećeg vikenda, 25.03. i 26.03.2017. godine, u periodu od 8 do 16 časova, na… »

Velika promena trase tramvaja za vikend: Nemojte da se iznenadite!

Telegraf 23.03.2017
Privremeno se ukida stajalište "Glavna železnička stanica", u oba smera. Tramvaji sa linija 2, 7, 9, 11 i 13 predstojećeg vikenda, 25. i 26. marta, saobraćaće izmenjenim trasama zbog radova na šinama u Karađorđevoj ulici. Bahati vozač se… »

Počela sezona krpelja: Danas će se uništavati po Beogradu , evo gde ih ima najviše

Telegraf 23.03.2017
Stručne službe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju obavile su monitoring i uočila aktivnost krpelja, koji su, između, ostalog uzročnici Lajmske bolesti. Temperatura vazduha u prethodnim danima uslovila je ubrzani razvoij vegetacije i pojačanu… »