Izvor: Telegraf/Društvo arhiva vesti 23.03.2017

Prosvetari najavili novi štrajk: U školama 31. marta neće biti nastave

Telegraf 23.03.2017
Njihovi zahtevi tiču se poboljšanja materijalnog položaja prosvetnih radnika, i to uvođenjem platnih razreda, kao i isplatom jednokratne pomoći i godišnjih nagrada. Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je za 31. mart štrajk u školama koje… »

Naslovne strane današnjih novina: Prelistavanje štampe za 24. mart 2017. godine

Telegraf 23.03.2017
Dnevne novine u Srbiji za petak, 24. mart 2017. godine na naslovnim stranama pišu o brojnim aktuelnim društveno-političkim temama i donose brojne ekskluzivne priče. Dnevne novine u Srbiji za petak, 24. mart 2017. godine na naslovnim stranama pišu o… »

Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Telegraf 23.03.2017
Pratite šta ste propustili u poslednjih 24 sata. Iza nas je burnih 24 sata. Brojne zanimljivosti i vesti iz Srbije, ali i sveta, stizale su iz minuta u minut, tako da je bilo teško odrediti koja je vest bila udarnija od koje. Na našem portalu, istakle… »

Ovo je jedina prašuma u Srbiji: Pogledajte kako izgleda ovaj dragulj (video)

Telegraf 23.03.2017
U prašumi Vinatovača koja se prostire na 37 hektara šumske zemlje više od 350 godina nije posečeno nijedno jedino stablo. Jedina prašuma u Srbiji nalazi se na Kučajskim planinama. U prašumi Vinatovača koja se prostire na 37 hektara šumske zemlje… »

Ovaj Crnogorac je prešao iz islama u pravoslavlje i sad se zove Stefan: Osuđivali su me, ali ja i dalje slavim krsnu slavu…

Telegraf 23.03.2017
Ime i prezime me je vezalo za jednu, a srce za drugu veru. Mladi Ulcinjanin Stefan Todorović (27) je pre sedam godina odlučio da pređe iz islama u pravoslavlje. Njegova odluka naišla je na žestoke osude porodice i sunarodnika, zbog čega je odlučio… »

Bacili su na Srbiju 15 tona osiromašenog uranijuma tokom bombardovanja: Još veći problem je što su u bombe stavljali…

Telegraf 23.03.2017
U Srbiji se karcinom pojavljavljuje 2,5 puta više od svetskog proseka. Stopa umiranja od raka u Srbiji je dostigla sam vrh stope smrtnosti od te bolesti u Evropi, što je delom posledica NATO bombardovanja, čija se 18. godišnjica navršava sutra… »

Ovi psi su u Evropi zabranjeni zbog svoje agresivnosti, a u Srbiji ih šetaju na povocu! (FOTO)

Telegraf 23.03.2017
Ipak, sa dobrim treningom i pravilnom socijalizacijom ovi psi mogu biti najveće dobrice i maze. Određene rase pasa važe za agresivnije, te se njihovo držanje zakonom zabranjuje u pojedinim državama sveta. Ipak, neki primerci mogu se videti u… »

U subotu je 3. izvlačenje "Uzmi račun i pobedi": I biće skroz drugačije nego sva izvlačenja dosad!

Telegraf 23.03.2017
U ovom izvlačenju biće izvučena dva dobitnika stana. Treće izvlačenje “ Uzmi račun i pobedi“ biće održano u subotu, 25. marta, a u njemu će učestvovati sve koverte koje građani pošalju do sutra uveče, do 23.59 sati. Spisak svih grešaka… »

Kako do manje potrošnje goriva u automobilu (trikovi & saveti)

Telegraf 23.03.2017
Prestanite da plaćate gorivo više nego što bi trebalo. Prilikom kupovine automobila jedan od glavnih prioriteta je da vozilo troši što manje goriva. Ekonomična vožnja je imperativ bez obzira da li je reč o električnim, hibridnim ili vozilima koji… »

Važna vest: Radnici na određeno više neće moći da dobijaju otkaz kao do sada

Telegraf 23.03.2017
Taj amandman, po dopisu koji je stigao iz Ministarstva za rad, biće prihvaćen i naći će se u novom zakonu o radu koji se priprema, kako je navedeno, za kraj 2018. godine. Savez samostalnih sindikata Srbije pripremio je amandman na Zakon o radu i… »