Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 23.03.2017

Smenjen Sead Jusić zbog Oružanih snaga na Danu RS

Večernje novosti 23.03.2017
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH smenio je danas zamenika ministra odbrane BiH Seada Jusića zbog učešća pripadnika Oružanih snaga BiH na obeležavanju 9. januara, Dana RS. Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH smenio je danas… »

Tragični rezultati potrage: Nestala devojka pronađena u Uni

Večernje novosti 23.03.2017
U reci Uni u Donjoj Gradini kod Kozarske Dubice pronađeno je beživotno telo devojke čijom identifikacijom je potvrđeno da je reč o D. Dž. (17), koja je 5. marta sa splava pala u nabujalu Sanu. PRIJEDOR - U reci Uni u Donjoj Gradini kod Kozarske… »

Lavrov: U Makedoniji opasno, Podgorica žrtvovala odnose sa Rusijom

Večernje novosti 23.03.2017
Sergej Lavrov upozorio je zapadne zemlje na opasnost zaoštravanja situacije u Makedoniji i izrazio žaljenje zbog Crne Gore koja je, kako kaže, popustila pred ultimatumom - ili Rusija ili NATO. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je… »

Zvizdić: Niko ne priča o tužbi protiv Hrvatske, Divjak: Tužiti Zagreb

Večernje novosti 23.03.2017
Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da misli da ne postoje ideje o podizanju tužbe BiH protiv Hrvatske za agresiju, te da ako neko o tome priča, onda je reč o domaćim ili balkanskim igrama. Predsedavajući Saveta ministara… »

Stravična nesreća kamion natovaren peskom survao se na kamionet: Vozač poginuo, suvozač teško povređen

Večernje novosti 23.03.2017
U nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u Buljarici poginuo je Radovan Brnović (61), a teške telesne povrede zadobio je Miodrag Vlahović koji je operisan u Opštoj bolnici Bar. U nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći koja se… »

Crnogorski funkcioneri garaže napunili limuzinama

Večernje novosti 23.03.2017
Dok vlada najavljuje stezanje kaiša, ionako siromašna Crna Gora nemilice troši na luksuz. Dobar deo skupocenih službenih automobila često se koristi i u privatne svrhe. Čak 4,3 miliona evra potrošiće ove godine vlada Duška Markovića… »

RS: Javne škole postale "demode"

Večernje novosti 23.03.2017
Sistem obrazovanja u Republici srpskoj počinje da podseća na američki, privatnih fakulteta sve više. Živanović: Privatni fakulteti komercijalni, a državni pod partijskom kontrolom. I PORED toga što je početkom marta u Srpskoj otvorena još jedna… »

Svi španski vozovi u Crnoj Gori neispravni

Večernje novosti 23.03.2017
Novi vozovi su, kako je saopšteno iz Centra za železnička istraživanja, neispravni, a koriste se za prevoz putnika u lokalnom saobraćaju. PODGORICA - Svi novi vozovi iz Španije su, kako je saopšteno iz Centra za železnička istraživanja… »

Bar: Poginuo pešak na pruzi

Večernje novosti 23.03.2017
Pešačenje prugom bilo je kobno za Baranina Budimira Zarića (73) koji je poginuo u četvrtak ujutro kada ga je oko 6,40 udario voz koji saobraća na relaciji Bar - Podgorica. BAR- Pešačenje prugom bilo je kobno za Baranina Budimira Zarića (73) koji… »

Pravilnik za vozače kamen spoticanja

Večernje novosti 23.03.2017
Žestoka borba oko izrade državnog dokumenta za licenciranje i kvalifikacione kartice. BANjALUKA - Ministarstvo saobraćaja i veza RS nije zadovoljno početkom izrade novog pravilnika o uslovima za izdavanje licence i kvalifikacione kartice vozača BiH… »