Politika arhiva vesti 23.03.2017

RIK: Opozicija nema razloga da sumnja u izbore na Kosovu

B92 23.03.2017
Predsednik RIK VlĐ°dimir Dimitrijević saopštio je da opozicijĐ° nemĐ° nijedĐ°n rĐ°zlog dĐ° sumnjĐ° u legitimitet izbornog procesĐ° nĐ° Kosovu i u Metohiji. On je to izjavio pošto je predsednica poslaničke grupe "Nova Srbija – Za… »

Jeremić podnela krivičnu prijavu; Malović: Vučić ima pametnija posla nego da podnosi krivične prijave

Večernje novosti 23.03.2017
Supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataša, podnela je krivičnu prijavu protiv SNS i njenog predsednika Aleksandra Vučića. Iz te partije poručuju da su advokati Vučiću predložili do sada da podnese 82 krivične prijave protiv Vuka… »

PSS: Policajcima poslat dopis da mogu na mitinge samo ako im to odobri Nebojša Stefanović

Nova ekonomija 23.03.2017
Policijski sindikat Srbije je saopštio da se sindikatu javio veliki broj policajaca iz svih Policijskih uprava po Srbiji koji navode da im je zabranjeno prisustvo predizbornim skupovima predsedničkih kandidata. "Policajcima po Srbiji je od utorka na… »

Šešelj: Vučić sedi na dve stolice

Glas Zapadne Srbije 23.03.2017
Topola - Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, prilikom posete Topoli, izjavio je da jedino on može da pobedi kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića. "Niko od ostalih nema šansu kao ja i jedino ja mogu da… »

Vučić: Sastanak sa Putinom u narednih par dana

Danas 23.03.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će narednih dana sa šefom ruske države Vladimirom Putinom razgovarati o razvoju ekonomskih odnosa, kao i o vojnotehničkoj i kulturnoj saradnji. Naša trgovinska razmena je smanjena i… »

Ivanović: Nadam se da će pravo biti dominatno u odnosu na politiku

Novi magazin 23.03.2017
Predsednik Građanske inicijative "Sloboda demokratija pravda" Oliver Ivanović kome se sudi za ratne zločine rekao je dan pred novi sudski proces, da je optimista i da se nada da će pravo biti dominantno u odnosu na politiku. On je za RTS rekao da se… »

Jevtić: Pozdravljamo stav EU u vezi sa ZSO

RTS 23.03.2017
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić pozdravio je stav EU, koja je pozvala predstavnike kosovske vlade da prekinu dalje odlaganje osnivanja Zajednice srpskih opština. Izgovora više nema i ja mogu samo da pozdravim poruku EU… »

Vučić uputio saučešće Terezi Mej: Zaprepašćeni smo

Press 23.03.2017
Premijer Aleksandar Vučić uputio je povodom napada u Londonu pismo saučešća britanskoj premijerki Terezi Mej. Foto:B92.net U pismu se između ostalog navodi da "stravičan akt terorizma, koji nema mere i ne zna za granice, mora da nas održi… »

Stamatović: Vratiti obavezno služenje vojnog roka

Beta 23.03.2017
Kandidat za predsednika Srbije i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da će se zalagati za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka. "Državu brani vojska, ali i znanje, diplomatija i zdrav, zadovoljan i bogat gradjanin… »

"Bugarski voz" i drugi modeli krađe na izborima

Radio 021 23.03.2017
Plašenje, ucenjivanje i plaćanje građana tokom izbornog ciklusa neki su od načina na koji se može manipulisati izbornom voljom, a izborne krađe poput bugarskog voza već su oproban model. Stranke na vlasti i u opoziciji stalno optužuju jedna drugu… »