Svet arhiva vesti 23.03.2017

Terorista iz Londona je Halid Masud, službe ga smatrale „nebitnim”

Politika 23.03.2017
Uhapšeno osam osoba zbog napada u Londonu.- Šef britanske službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli izjavio je danas da su u napadu ubijene četiri osobe, a 29 povređeno. od kojih sedam je u kritičnom stanju.- Britanska premijerka Tereza Mej je… »

Ovo su pet najkrvavijih napada na britansku prestonicu

Blic 23.03.2017
London je bio česta meta terorističkih napada u prošlosti, a tokom prethodnih godina dogodilo se nekoliko teških terorsitičkih napada čiji je ukupni bilans desetine mrtvih. Poslednji u nizu dogodio se juče u Vestminsteru kada je ubijeno četvoro… »

Ukrajina: Požar u skladištu municije, evakuisano 20.000 stanovnika

Gde investirati 23.03.2017
U skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini dogodila se jutros eksplozija koja je izazvala požar i seriju detonacija, nakon čega je evakuisano 20.000 stanovnika. Mediji prenose da su zvaničnici rekli da se radi o sabotaži, navodi BBC… »

Antverpen, pokušao da automobilom uleti u trgovinsku zonu

RTS 23.03.2017
Belgijske bezbednosne snage pronašle su više vrsta oružja u automobilu francuskog državljanina koji je, obučen u kamuflažnu odeću, pokušao da kolima u punoj brzini uleti u trgovinsku zonu u belgijskom lučkom gradu Antverpenu, prenosi AFP… »

Objavljeno ime krvnika iz Londona: Halid Masud je bio profesor engleskog i dobro poznat policiji!

Kurir 23.03.2017
Policija je objavila kako je osoba koja je odgovorna za napad Halid Masud. Masud je rođen u Kentu, u Velikoj Britaniji i ima 52 godine, prenosi BBC. Rođen u engleskoj pokrajini Kent, a detektivi smatraju da je njegovo zadnje prebivalište bilo u regiji… »

Lavrov: Opasna situacija u Makedoniji

Danas 23.03.2017
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je danas zapadne zemlje na opasnost zaoštravanja situacije u Makedoniji. U Makedoniji je trenutno izuzetno složena situacija, možemo je čak nazvati i svojevrsnom krizom, koja je umnogome… »

Haos u Viskonsinu: Policajac i tri osobe poginule u tri pucnjave

Večernje novosti 23.03.2017
Policajac i tri osobe ubijene su u pucnjavama na tri različite lokacije u Viskonsinu u SAD, javio je danas AP. Policajac i tri osobe ubijene su u pucnjavama na tri različite lokacije u Viskonsinu u SAD, javio je danas AP. Pucnjave su se dogodile u… »

Turski predsednik osudio teroristički napad ispred britanskog parlamenta

Nova ekonomija 23.03.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je napad ispred britanskog parlamenta u Londonu. U nizu tviter poruka objavljenim kasno sinoć Erdogan je rekao da Turska "deli bol Velike Britanije". On je napisao: "Stojimo u solidarnosti sa Velikom… »

Trampu preti opoziv?

RTS 23.03.2017
Nikada do sada neki predsednik SAD nije otišao sa vlasti zato što je opozvan sa dužnosti. Donald Tramp i njegove eventualne veze s Rusijom mogli bi da budu istorijska premijera. Šef FBI-ja Džejms Komi je čovek koji iznenađuje. Tako je u ponedeljak… »

Putin: Nuklearne snage biće opremljene novim naoružanjem

Večernje novosti 23.03.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija nastaviti da razvija odbrambeni potencijal zemlje i najavio da će strateške nuklearne snage te zemlje biti opremljene novim naoružanjem. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija… »