Svet arhiva vesti 23.03.2017

Policija: Napadač u Londonu identifikovan kao Halid Masud

Novi magazin 23.03.2017
Napadač na zgradu Parlamenta u Londonu i pešake na mostu Vestminster identifikovan je kao pedesetdvogodišnji Britanac Halid Masud, saopštila je danas britanska policija. Masud je imao krivični dosije, ali u novije vreme nije bio pod istragom, niti je… »

Ovo su pet najkrvavijih napada na britansku prestonicu

Blic 23.03.2017
London je bio česta meta terorističkih napada u prošlosti, a tokom prethodnih godina dogodilo se nekoliko teških terorsitičkih napada čiji je ukupni bilans desetine mrtvih. Poslednji u nizu dogodio se juče u Vestminsteru kada je ubijeno četvoro… »

Izgorela ukrajinska vojna baza: Trećinu arsenala progutao požar (video)

Pravda 23.03.2017
U četvrtak 23. marta rano ujutro je stanovnike grada Balakleja kod Harkova probudila serija eksplozija u vojnoj bazi u tom gradu. Stanovnici dela grada u kojem se nalazi baza ukrajinske vojske su evakuisani. Oko 3 sata ujutro po lokalnom eksplozije su… »

Napadač u Antverpenu verovatno bio pijan, bežao od kontrole

Politika 23.03.2017
PARIZ/ANTVERPEN – Francuske vlasti veruju da je muškarac koji je danas uhapšen pod sumnjom da je želeo da izvede napad u belgijskom gradu Antverpenu, državljanin Tunisa koji je verovatno bio pijan i pokušavao da pobegne kontroli policije, prenosi… »

Britanija podiže zidove, a teroristi udaraju iznutra

Politika 23.03.2017
Napad u Londonu izveo Halid Masud, pre 52 godine rođen na jugoistoku Engleske. – Bregzit neće biti odložen, poručila premijerka. „Ovaj teroristički čin pokušao je da naruši demokratiju, ali danas se sastajemo kao i obično”, poručila je… »

Lavrov: Opasna situacija u Makedoniji

Danas 23.03.2017
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je danas zapadne zemlje na opasnost zaoštravanja situacije u Makedoniji. U Makedoniji je trenutno izuzetno složena situacija, možemo je čak nazvati i svojevrsnom krizom, koja je umnogome… »

Četiri mrtva u pucnjavama u Viskonsinu

RTS 23.03.2017
Policajac i tri osobe ubijeni su u pucnjavama na tri različite lokacije u Viskonsinu u Sjedinjenim Američkim Državama. Kako je javio AP, pucnjave su se dogodile u banci, u advokatskoj firmi i u stambenom kompleksu, gde su se policajci, uključujući i… »

Savet bezbednosti UN osudio napad u Londonu

Novi magazin 23.03.2017
Savet bezbednosti UN osudio je danas "kukavički teroristički napad" u Londonu u kojem su u sredu ; ubijeni i povređeni mnogi nevini ljudi, izjavio je šef britanske diplomatije Boris Džonson, čija zemlja predsedava Savetu bezbednosti. Sednica Saveta… »

Trampu preti opoziv?

Dojče vele 23.03.2017
Nikada do sada neki predsednik SAD nije otišao sa vlasti zato što je opozvan sa dužnosti. Donald Tramp i njegove eventualne veze s Rusijom mogli bi da budu istorijska premijera. Šef FBI Džejms Komi je čovek koji iznenađuje. Tako je u ponedeljak… »

Putin: Nuklearne snage biće opremljene novim naoružanjem

RTS 23.03.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija nastaviti da razvija svoj odbrambeni potencijal i najavio da će strateške nuklearne snage te zemlje biti opremljene naoružanjem najnovije generacije. "Opremaćemo sve vidove vojske opremom i… »