Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.03.2017

iPhone 7 i iPhone 7 Plus stižu u crvenoj boji

Sandžak haber 23.03.2017
Apple je objavio novu, crvenu boju za svoju iPhone 7 liniju telefona. Tokom poslednjih 10 godina, Apple je nudio liniju RED proizvoda, uključujući crvene futrole za telefone, čiji su prihodi od prodaje išli u Globalni fond za borbu protiv AIDS-a. Od… »

Naučnici pokrenuli veštačko sunce

Sputnik 23.03.2017
Naučnici u Nemačkoj pokrenuli su okidač nečega što je opisano kao „najveće veštačko sunce na svetu“, uređaja za koji se nadaju da će pomoći da se otkriju novi načini stvaranja klimatski pogodnih goriva. Stvaranje takvih uslova, kao u… »

LG OLED izložba na nedelji dizajna u Milanu

Personal magazin 23.03.2017
U cilju obeležavanja sedamdesete godišnjice poslovanja, kompanija LG Electronics izložiće umetničke svetlosne instalacije velikih razmera tokom Nedelje dizajna u Milanu 2017. godine, najveće dizajnerske izložbe na svetu. Instalacija pod nazivom… »

Gugl gubi milione

Pravda 23.03.2017
Najmanje četiri velike američke kompanije povukle su milione dolara uloženih u reklamiranje na Guglu zbog pojavljivanja njihovih reklama na stranicama sa ekstremističkim sadržajem. Telekomunikacioni giganti AT&T i Verizon, rentakar kompanija… »

Selfi eksperti stižu, vreme je za fotkanje

Mondo 23.03.2017
Oppo F3 i F3 Plus sa moćnim kamerama uskoro u prodaji. Oppo je zvanično najavio F3 Plus i njegovog manjeg ortaka F3. Oni su deo Selfie Expert serije Oppo telefona, kojima je naglasak na performansama prednje kamere. F3 Plus ima aluminijumsko kućište… »

Google Maps uvodi opciju praćenja korisnika, svi će moći da znaju gde se nalazite u svakom trenutku

Telegraf 23.03.2017
Opcija za nadzor kretanja počeće da se uvodi danas u novoj verziji aplikacije Google Maps za mobilne telefone. Korisnici aplikacije Google Maps uskoro će moći da podele s prijateljima i porodicama podatke o svom kretanju, što će pokazati koliko… »

Facebook Live dostupan i za desktop

Benchmark 23.03.2017
Otkako je društvena mreža uvela Facebook Live, funkcija je bila ekskluzivno dostupna za Facebook-ove mobilne aplikacije. Ovo znači da čak i ukoliko ste bili kod kuće i želeli da započnete strimovanje preko Facebook-a, morali ste da koristite… »

Stiže novi Android za Gugl, obećavaju duže trajanje baterije

Blic 23.03.2017
Gugle je objavio deo onog što su spremili za novi operativni sistem - Android O. Najveća promena odnosi se na ekonomičnije korišćenje i produžavanje trajanja baterije pre svega kroz aplikacije koje rade u pozadini. Novi Android O utomatski… »

Izgleda da ono što smo znali o evoluciji dinosaurusa ne stoji

Press 23.03.2017
Tiranosarus reks i njegovi najbliži srodnici će izgleda biti smešteni na potpuno drugo mesto u "porodičnom stablu" dinosaurusa, nakon nove studije naučnika sa Kembridža. foto: b92.net Kako prenosi AP, računarske simulacije i dublja analiza dosad… »

Neverovatni snimci najmanjih živih bića

Press 23.03.2017
Mikroskopi nam omogućavaju da posmatramo čak i najsitnije postojeće predmete i bića, ali se ograničenja javljaju kada su pokreti u pitanju. Nekada je potrebno da prođu sati, pa čak i dani da bi se neki pokret uočio. foto: b92.net Tim australijskih… »