Balkan arhiva vesti 28.03.2017

“Šta radi ovo tu“: Putnika na zagrebačkom aerodromu razbesnela oznaka YU

Večernje novosti 28.03.2017
Jedan putnik burno je negotovao kada je, u jednoj od prodavnica na novootvorenom terminalu zagrebačkog aerodroma "Franjo Tuđman" ugledao YU, oznaku bivše SFRJ. Jedan putnik vidno je nego dovao nakon što je u jednoj od prodavnica na novootvorenom… »

Uklonjena najveća prepreka: Američki Senat izglasao da se ratifikuje ugovor o ulasku Crne Gore u NATO

Telegraf 28.03.2017
Protiv su bila dvojica republikanskih senatora Rend Pol i Majk Li koji smatraju da nema smisla garantovati sigurnost i odbranu tako male zemlje. Podgorica se nalazi korak bliže ulasku u NATO pošto je američki Senat u ponedeljak dao zeleno svetlo… »

Dodik: Deklaracija o Dejtonu je kukavičje jaje

Večernje novosti 28.03.2017
Predlog dokumenta o zaštiti Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, bez podrške pozicije. Nikakvih konsultacija o ovom dokumentu u Srpskoj nije bilo, potvrdio predsednik RS. BANjALUKA - Predlog deklaracije o zaštiti Opšteg okvirnog sporazuma za mir u… »

Dodik u julu sa Putinom

Večernje novosti 28.03.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će biti u prilici da u julu razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će biti u prilici da u julu razgovara sa predsednikom… »

Imaćemo svi jedan jezik?

Prva 28.03.2017
Više od dve stotine stručnjaka lingvistike i drugih društvenih nauka u regionu potpisalo je Deklaraciju o zajedničkom jeziku. Kako se navodi, to je urađeno nakon što je održana serija regionalnih konferencija u Podgorici, Splitu, Beogradu i… »

Kod tužioca izvođači radova

Večernje novosti 28.03.2017
Novi detalji hapšenja bivšeg gradonačelnika Berana, njegovog brata i šefova katastra. U Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u utorak veče određeno je zadržavanje od 72 sata odbiorniku DPS i bivšem gradonačelniku Berana Vuki Goluboviću (DPS)… »

Govedarica: Svaki Srbin bi voleo da je RS nezavisna država, ali to je nerealno

Blic 28.03.2017
Mladen Ivanić još uvek nije potvrdio da će se kandidovati na narednim opštim izborima u BiH 2018. godine, te je još uviek nepoznato da li će tražiti i drugi mandat u Predsedništvu BiH. Ovo je danas rekao predsednik SDS Vukota Govedarica, koji je… »

Šarović: Savez za promene pokušao da zaštiti poljoprivrednike, nije podržao Zakon o akcizama

Blic 28.03.2017
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Miro Šarović rekao je da stranke okupljene oko Saveza za promene nisu danas podržale Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama BiH radi zaštite poljoprivrednike u BiH, iako i dalje… »

EUFOR upozorava: Ako dođe do novih sukoba u BiH...

Vesti online 28.03.2017
Mirovne snage Evropske unije (EUFOR) u BiH upozorile su domaće lidere da su spremni u kratkom roku intervenisati ukoliko dođe do novih sukoba u BiH. “Rojters” prenosi da raste zabrinutost Evropske unije zbog dešavanja u Jugoistočnoj Evropi, a… »

Tužilaštvo Haškog tribunala: Za Prlića i ostale zatražena kazna od 220 godina zatvora

Blic 28.03.2017
Haško tužilaštvo zatražilo je da umesto 111 šestorici najviših vojnih i politički zvaničnika tzv. HR Herceg-Bosne bude presuđena kazna od 220 godina zatvora. - Visina kazni koje je prvostepeno veće Haškog suda izreklo šestorici političkih i… »