Balkan arhiva vesti 28.03.2017

Incident na hrvatskom aerodromu: Službenici intervenisali zbog Jugoslavije

Sputnik 28.03.2017
Jedan putnik vidno je negodovao nakon što je u jednoj od prodavnica na novootvorenom terminalu zagrebačkog aerodroma „Franjo Tuđman“ ugledao YU, oznaku bivše SFRJ. U prodavnici hrvatskih dizajnera putnik je ugledao platnenu torbu na kojoj je… »

Senat na korak do ratifikacije članstva Crne Gore u NATO-u

Sputnik 28.03.2017
Američki Senat podržao je proceduralnu meru kojom je okončana rasprava i omogućeno da se senatori izjasne o Protokolu o prijemu Crne Gore u NATO. Za okončanje rasprave glasalo je 97 senatora, dok su protiv bili senator iz Kentakija Rend Pol i njegov… »

Dodik objavio kolumnu: Cilj revizije je uništenje Republike Srpske, Bakir nastavlja dela svog oca!

Kurir 28.03.2017
Optužba za agresiju i genocid, iako podnesena protiv Srbije, trebalo je zapravo da uništi Republiku Srpsku i Srbe u BiH, smatra predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. U kolumni za Glas Srpske Dodik napominje da to nikada nije krio ni Frensis Bojl… »

Dodik najavio da će se u julu sastati s Putinom

N1 Info 28.03.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se u julu sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u okviru "redovne komunikacije koja je i do sada davala rezultate", kao i sastanci sa ostalim zvaničnicima iz sveta. Dodik je rekao da… »

Šta je to Šerbedžija potpisao, a tiče se Hrvata, Srba i Bosanaca?

Vesti online 28.03.2017
Deklaracija o zajedničkom jeziku, čiji je cilj da podigne svest i aktivno utiče na postojeće nacionalističke jezičke prakse u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji, biće objavljena 30. marta. Tim povodom u Sarajevu će biti održana… »

Uhapšen bivši predsednik opštine Berane

B92 28.03.2017
Podgorica -- Bivši predsednik opštine Berane Vuka Golubović uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj dok je bio na toj funkciji, saznaje TVCG. Osim Golubovića, uhapšeno je još nekoliko njegovih saradnika. Golubović, koji je… »

Govedarica: Svaki Srbin bi voleo da je RS nezavisna država, ali to je nerealno

Blic 28.03.2017
Mladen Ivanić još uvek nije potvrdio da će se kandidovati na narednim opštim izborima u BiH 2018. godine, te je još uviek nepoznato da li će tražiti i drugi mandat u Predsedništvu BiH. Ovo je danas rekao predsednik SDS Vukota Govedarica, koji je… »

Vijeće ministara BiH odobrilo povećanje akciza na gorivo

Al Jazeera 28.03.2017
Protiv odluke Vijeća ministara BiH glasali su predstavnici Saveza za promjene - Mirko Šarović i Igor Crnadak. Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj je sjednici podržalo Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama, čime će… »

EUFOR će vojno intervenirati u slučaju sukoba u BiH

Al Jazeera 28.03.2017
EUFOR je upozorio političke lidere u BiH da je spreman intervenirati u kratkom roku u slučaju da se obnovi nasilje. Mirovne snage Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR) upozorili su političke lidere te zemlje da su spremne intervenirati u kratkom… »

Tužilaštvo Haškog tribunala: Za Prlića i ostale zatražena kazna od 220 godina zatvora

Blic 28.03.2017
Haško tužilaštvo zatražilo je da umesto 111 šestorici najviših vojnih i politički zvaničnika tzv. HR Herceg-Bosne bude presuđena kazna od 220 godina zatvora. - Visina kazni koje je prvostepeno veće Haškog suda izreklo šestorici političkih i… »