Društvo arhiva vesti 28.03.2017

Protest penzionera: Hoćemo da živimo, a ne da preživljavamo

Novi magazin 28.03.2017
Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica (SPVLS) organizovali su danas protest u Beogradu zbog umanjenja penzija, najavljene privatizacije banja i podržavljenja penzionog fonda. Na skupu na Trgu… »

RIK: Godinama može da se šara, a da listić važi

B92 28.03.2017
Beograd -- Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević negirao je navode da će RIK na predstojećim izborima biti daleko tolerantniji po pitanju popunjavanja glasačkih listića. Dimitrijević je to saopštio povodom teksta objavljenog u pojedinim medijima, u… »

U Srbiji sutra ujutro hladno, tokom dana sunčano

Novi magazin 28.03.2017
U Srbiji će sutra ujutro biti hladno, mestimično sa slabim prizemnim mrazem, a tokom dana sunčano i malo toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od nule do sedam… »

Pripadniku MUP-a Milošu Anđiću uručena francuska medalja

Politika 28.03.2017
Milošu Anđiću, pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u ambasadi Francuske u Beogradu uručena je medalja časti - srebrni ešalon francuske nacionalne policije, saopšteno je iz MUP-a Srbije. „Ova medalja predstavlja veliko priznanje… »

AMSS: Saobraćaj umeren, oprez zbog poledice na planinama

B92 28.03.2017
Beograd -- Saobraćaj na putevima Srbije jutros je umerenog intenziteta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Moguća je poledica na putevima u planinskim predelima, a vozačima se savetuje oprezna vožnja na deonicama na kojima su radovi u toku… »

Gardijan nahvalio Srbiju To je zemlja snova, puna predivnih sela i prijateljski nastrojenih domaćina

Kurir 28.03.2017
LONDON - Londonski Gardijan naveo je Srbiju kao jednu od 10 zemalja koje "obavezno" treba posetiti pošto Britanija i zvanično napusti Evropsku uniju. "Za bicikliste i one koji vole da pešače, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski… »

Peruničić: Druga strana je pokušala da deli ljude

Danas 28.03.2017
* Uroš Šuvaković: Prijatelji smo još od kada smo bili najmlađi poslanici. Među potpisnicima proglasa podrške predsedničkom kandidatu vlasti je čak 535 profesora univerziteta i osam članova Srpske akademije nauka i umetnosti, a ukupno je oko 650… »

Gerontološki centar Niš na spornom tenderu kupio luksuzna kola za Ministarstvo

Južne vesti 28.03.2017
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku kupilo je nova kola, uprkos racionalizaciji voznog parka i merama štednje koje sprovodi Vlada Srbije, tako što je iz ove institucije uplaćen novac niškom Gerontološkom centru da to… »

Mali: Beograd spreman za eventualne nepogode

Beta 28.03.2017
Beograd je spreman za sve eventualne nepogode koje mogu da se dogode u narednom periodu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je na sednici Štaba za vanredne situacije Beograda rekao da je na prethodnoj sednici usvojen operativni… »

Bolje šanse za srce

Večernje novosti 28.03.2017
KCS dobio savremenu angio-salu, ključna u zbrinjavanju pacijenata sa infarktom. Uskoro je dobijaju i Čačak, KBC "Bežanijska kosa" u Beogradu, i Kikinda. U URGENTNOM centru Kliničkog centra Srbije u utorak je otvorena nova, savremena angio-sala za… »