Društvo arhiva vesti 28.03.2017

Protest, pa šetnja: Penzioneri protestovali na Trgu Nikole Pašića

Kurir 28.03.2017
BEOGRAD - Na Trgu Nikole Pašića u centru Beograda održan je protest penzionera nezadovoljnih zbog smanjenja penzija, a potom su organizovali protestnu šetnju do Ustavnog suda i Vlade Srbije. Penzioneri traže da im se vrati ono što im je "oteto", a… »

RIK: Godinama može da se šara, a da listić važi

B92 28.03.2017
Beograd -- Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević negirao je navode da će RIK na predstojećim izborima biti daleko tolerantniji po pitanju popunjavanja glasačkih listića. Dimitrijević je to saopštio povodom teksta objavljenog u pojedinim medijima, u… »

Obucite se slojevito: U Srbiji jutro hladno, preko dana toplije, do 20 stepeni

Kurir 28.03.2017
U Srbiji će danas jutro biti hladno sa slabim mrazem, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar će biti slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od -3 do 2, najviša dnevna od 15 do 20 stepeni, saopštio je Republički… »

Anđiću medalja časti-srebrni ešalon francuske policije

RTV 28.03.2017
Beograd - Pripadniku MUP-a Srbije Milošu Anđiću danas je u ambasadi Francuske uručena medalja časti - srebrni ešalon francuske nacionalne policije, saopštio je MUP. "Ova medalja predstavlja veliko priznanje za sve pripadnike Ministarstva koji se… »

Pažljivo za volanom: Umeren saobraćaj, oprez zbog poledice

Kurir 28.03.2017
Saobraćaj na putevima Srbije jutros je umerenog intenziteta, moguća je poledica na putevima u planinskim predelima, a vozačima se savetuje oprezna vožnja na deonicama na kojima su radovi u toku, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema… »

Gardijan nahvalio Srbiju To je zemlja snova, puna predivnih sela i prijateljski nastrojenih domaćina

Kurir 28.03.2017
LONDON - Londonski Gardijan naveo je Srbiju kao jednu od 10 zemalja koje "obavezno" treba posetiti pošto Britanija i zvanično napusti Evropsku uniju. "Za bicikliste i one koji vole da pešače, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski… »

Peruničić: Druga strana je pokušala da deli ljude

Danas 28.03.2017
* Uroš Šuvaković: Prijatelji smo još od kada smo bili najmlađi poslanici. Među potpisnicima proglasa podrške predsedničkom kandidatu vlasti je čak 535 profesora univerziteta i osam članova Srpske akademije nauka i umetnosti, a ukupno je oko 650… »

Gerontološki centar Niš na spornom tenderu kupio luksuzna kola za Ministarstvo

Južne vesti 28.03.2017
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku kupilo je nova kola, uprkos racionalizaciji voznog parka i merama štednje koje sprovodi Vlada Srbije, tako što je iz ove institucije uplaćen novac niškom Gerontološkom centru da to… »

Mali: Svi spremni za eventualne poplave

RTS 28.03.2017
Gradski štab za zaštitu od vanrednih situacija održao je sednicu na kojoj se razgovaralo o sprovođenju mera odbrane od poplava na vodotokovima drugog reda na teritoriji svih beogradskih opština, a gradonačelnik Siniša Mali je rekao da su svi… »

Bolje šanse za srce

Večernje novosti 28.03.2017
KCS dobio savremenu angio-salu, ključna u zbrinjavanju pacijenata sa infarktom. Uskoro je dobijaju i Čačak, KBC "Bežanijska kosa" u Beogradu, i Kikinda. U URGENTNOM centru Kliničkog centra Srbije u utorak je otvorena nova, savremena angio-sala za… »