Ekonomija arhiva vesti 28.03.2017

Putin naoružava Srbiju: Stižu i tenkovi i borbena vozila!

Vesti online 28.03.2017
"Sa Rusima je dogovoreno da pored aviona, Srbiji bude isporučeno i 30 tenkova T72 i 30 borbenih vozila BRDM 2", izjavio je u utorak ministar odbrane Zoran Đorđević. - Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će on potpisati ukaz. Čekamo da bude… »

Avion Air Serbije dobio ime Gorana Bregovića

SEEbiz 28.03.2017
BEOGRAD - Avio-kompanija Air Serbia nazvala je jedan od svojih aviona po muzičaru Goranu Bregoviću. Bregović će tako postati peti istaknuti građanin Srbije kome se, zbog nemerljivog doprinosa svetskoj muzičkoj sceni odaje priznanje u okviru programa… »

Radnici "Goše" stupili u štrajk

RTS 28.03.2017
Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci od danas su u generalnom štrajku jer poslodavac ne ispunjava obaveze prema njima. Traže da im se poveže staž, overe zdravstvene knjižice, ali i da linearno svi dobiju po 100.000 dinara od… »

Mihajlović: Naplatna rampa u Vrčinu biće završena sredinom aprila

Beta 28.03.2017
Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će naplatna stanica Vrčin na autoputu Beograd- Niš biti završena u aprilu, i da će propusna moć vozila biti veća za 30 odsto. Mihajlović je tokom… »

NBS ublažava oscilacije, prodala 15 mil EUR

B92 28.03.2017
Beograd -- Zvanični srednji kurs u sredu biće 123,9518 dinara za evro što je neznatna promena u odnosu na današnji kurs,. Narodna banka Srbije (NBS) je prodala 15 miliona evra da bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa. Evro je danas koštao… »

Kompanije Dijamant i Frikom, koje su deo hrvatskog Agrokora, posluju stabilno

Nova ekonomija 28.03.2017
Poslovanje kompanija Dijamant i Frikom, koje su deo hrvatskog koncerna Agrokor stabilno je u potpunosti, a prema rečima njihovih direktora Tea Vujčića i Gojka Đošića, obe kompanije od početka godine beleže rast proizvodnje i prodaje. Direktori… »

Mihajlović: Lažna rupa na autoputu Ljig-Preljina

Blic 28.03.2017
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se na društvenim mrežama pojavila slika velike rupe na autoputu Ljig - Preljina koja je potpuno lažna, s obzirom da je reč o… »

Od javnih preduzeća u budžet stiže 15,5 milijardi rsd

Kamatica 28.03.2017
Od dobiti državnih i javnih preduzeća u budžet će se, kako se očekuje, sliti 15,5 milijardi dinara, pišu "Večernje novosti". Državna preduzeća nastaviće da pune budžet Srbije - naravno ona koja godinu završavaju sa profitom. Prema prvim… »

Amerikan erlajns kupila deo akcija avioprevoznika Čajna sadern erlajns

Nova ekonomija 28.03.2017
Kompanija Amerikan erlajns (American Airlines) kupila je deo akcija avioprevoznika Čajna sadern erlajns (China Southern Airlines), najveće državne aviokompanije u Kini, za 200 miliona dolara. Kineska kompanija je danas saopštila da je Amerikan erlajns… »

Milovanović: Očekujemo da država zaštiti svoj interes i kapital u Energoprojektu

SEEbiz 28.03.2017
BEOGRAD - Generalni direktor beogradskog Energoprojekta Vladimir Milovanović izjavio je danas da očekuje da država kao pojedinačno najveći akcionar zaštiti svoj interes i kapital u tom preduzeću jer ako to ne učini on će biti obezvredjen. "Naše… »